FC Ulu Spor reageert op liquidatiepoging bij clubhuis: ‘Heeft niets met onze club te maken’

|   Laatste wijziging

Zwarte schermen rondom het clubgebouw van FC Ulu Spor tijdens het politieonderzoek/inzet: Statement bestuur FC Ulu Spor
Foto: Ruben Meinten

Het bestuur van voetbalclub FC Ulu Spor heeft maandag een korte reactie gegeven op de schietpartij bij hun clubgebouw op sportpark Het Hoge Laar. Op Instagram laat de vereniging weten enorm geschrokken te zijn en mee te leven met het slachtoffer en zijn familie. Het bestuur onderstreept dat Ulu Spor, voor zover zij op dit moment weten, niets met het geweld te maken heeft gehad. De club wacht het politieonderzoek af en doet een beroep op iedereen om niet te speculeren.

Vrijdagavond tegen middernacht opende een 22-jarige Zwollenaar met een automatisch wapen het vuur op Emin Y. (31), een kopstuk van een Turkse drugsbende, bij het clubhuis van FC Ulu Spor. Anderhalf uur later werd de vermoedelijke schutter aangehouden op de hoek van de Eemlaan en de Scheldelaan. In een op een steenworp afstand geparkeerde auto werd het wapen, vermoedelijk een AK-47, aangetroffen.

Het statement van FC Ulu Spor luidt:

Beste supporters FC Ulu Spor,

“Wij zijn enorm geschrokken van het schietincident dat in de nacht van 13 op 14 september heeft plaatsgevonden bij ons sportcomplex op het Hoge Laar. Onze gedachten gaan allereerst uit naar het slachtoffer en zijn familie. We leven met hen mee.

Voor onze leden, vrijwilligers en anderen die geschrokken of aangedaan zijn door het incident staan we als club klaar om steun te bieden.

Wij benadrukken dat het incident – voor zover wij nu weten – niets met onze club te maken heeft. Op dit moment hebben wij geen verdere informatie over de toedracht van het incident. De politie doet hier onderzoek naar en wij wachten de resultaten daarvan af. We doen een beroep op iedereen om niet te speculeren, maar ook het politieonderzoek af te wachten.

Voor verdere vragen verwijzen we naar de politie.”

Bestuur FC Ulu Spor Zwolle

Foto 1
Zwarte schermen rondom het clubgebouw van FC Ulu Spor tijdens het politieonderzoek/inzet: Statement bestuur FC Ulu Spor - Foto: Ruben Meinten
Zwarte schermen rondom het clubgebouw van FC Ulu Spor tijdens het politieonderzoek/inzet: Statement bestuur FC Ulu Spor
Foto: Ruben Meinten

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)