Het weer: Zonnige nazomerdag

Willemsvaart
Foto: Hans Smit

Woensdagochtend vroeg kan er vanuit het oosten wat laaghangende bewolking of nevel binnendrijven. Het oosten van de provincie maakt hier grotere kans op. Wolken en nevel lossen in de ochtend op. Zwolle staat een droge, zonnige en warme nazomerdag te wachten.

’s Morgens is de minimumtemperatuur 13 graden, ’s middags in de stad oplopend naar 23 of 24 graden. Het gemiddelde voor half september is 19 graden en daar zitten we dus ruim boven. Wind staat er uit het noordoosten tot oosten, in de middag toenemend naar matig, kracht 3.

Veldjes doorzichtige sluierbewolking op hoogte verschijnen in de blauwe lucht. De zon heeft er geen hinder van. Ook de avond verloopt zonder storende bewolking, gunstige omstandigheden om het internationale ruimtestation (ISS) waar te nemen.

Het ISS verschijnt woensdag om 20.42 uur boven de westelijke horizon en passeert om 20.45 uur hoog boven het zuiden. Het ruimtestation lijkt op een heldere bewegende ster. Het heeft geen knipperlichten. Herkansingen om het ISS te zien, zijn er donderdagavond om 21.34 uur, vrijdagavond om 20.47 uur en zaterdagavond om 21.36 uur. Het ruimteschip komt altijd vanuit het westen tot zuidwesten.

Op al deze dagen is er, behalve in de vroege ochtend misschien, weinig tot geen bewolking boven Zwolle. Het is zonovergoten met oostenwind en een middagtemperatuur van circa 23 graden.

Foto 1
Willemsvaart - Foto: Hans Smit
Willemsvaart
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)