Het weer in het weekend: Warm, droog en vooral zaterdag veel zon

Foto van auteur

Almelose Kanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdag komt de zon wél tevoorschijn boven Zwolle. In tegenstelling tot vrijdag, toen alleen het westen van het land breeduit in de zon kwam te liggen. Boven Overijssel bleef het teleurstellend grijs.

Zaterdag krijgt ook de regio Zwolle een welverdiende portie zonneschijn, al is er in de ochtend eerst nog kans op wat bewolking. In de middag is het volop zonnig, dankzij een uitloper van een hogedrukgebied boven Engeland. De temperatuur stijgt in de stad naar een zomerse 25 graden. De wind komt uit het noorden, in de middag toenemend naar matig, een dikke kracht 3. Het blijft zaterdag droog.

In de nacht van zaterdag op zondag is er weinig tot geen bewolking. Je hebt dan een herkansing om het internationale ruimtestation ISS te zien passeren. Om 0.35 uur verschijnt het ISS in het westen boven de horizon. Om 0.39 uur is het vrijwel recht boven Zwolle te zien en om 0.42 uur verdwijnt het in het oosten. Het ISS ziet er uit als een heldere bewegende ster. Het heeft geen knipperlichten.

De minimumtemperatuur ’s nachts is ongeveer 14 graden. Zondagmiddag komt het kwik waarschijnlijk iets boven de 25 graden uit. Bij zo’n temperatuur mag je van zomerweer spreken, ook al zijn er soms veel stapelwolken die de zon af kunnen schermen. Het blijft zondag droog. De wind is zwak tot matig uit het noordwesten tot noorden.

In de nieuwe week is het minder warm dan in het weekend, maar wel droog. Maandag trekt vanuit het noorden een inactief koufront over – regen wordt niet verwacht – waarachter koelere zeelucht hierheen stroomt. Dat betekent een middagtemperatuur rond 20 graden. Dinsdag wordt vermoedelijk de koelste dag van de week.

1 gedachte over “Het weer in het weekend: Warm, droog en vooral zaterdag veel zon”

Reacties zijn gesloten.