Het weer: Zonnige dag met een koude ochtend

Duinzicht
Foto: Bob Koning

Dinsdagochtend is de temperatuur in Zwolle gedaald tot dicht bij het vriespunt. Lichte vorst aan de grond en autoruiten krabben is in alle vroegte te verwachten. Ook kunnen er mistbanken hangen. Eventuele mist verdwijnt onder de zon, die om 8 uur opkomt.

De zon speelt dinsdag de hoofdrol. Aan de blauwe hemel zijn weinig tot geen wolken te bekennen. En zonder bewolking blijft het natuurlijk droog. Het kwik stijgt naar ongeveer 15 graden, het is minder fris dan op maandag. Later schuiven op hoogte sluierwolken binnen waar de zon doorheen schijnt.

’s Ochtends is er nauwelijks wind, langzaam steekt een matig briesje op, kracht 3, uit het oosten tot zuidoosten. In de avond en nacht blijft er wat wind staan uit het zuidoosten. Daarmee stroomt warme lucht uit Zuid-Europa hierheen.

Woensdagochtend is het al gauw 10 graden en ’s middags gaat de temperatuur alsmaar omhoog. In de loop van de middag wordt het in Zwolle ongeveer 22 graden. Dat is warm voor half oktober. Zon, wolken en zuidoostenwind zijn de overige ingrediënten van het weer op woensdag. Het is een droge dag.

Donderdag en vrijdag sleept Zwolle ’s middags waarschijnlijk 20 graden binnen op de thermometer. Maar er is veel meer bewolking en ook kans op een bui. In de nachten koelt het niet sterk af, ongeveer 12 graden is de minimumtemperatuur.

Foto 1
Duinzicht - Foto: Bob Koning
Duinzicht
Foto: Bob Koning

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)