Spelers FC Zwolle openen Pannakooi Hengeveld College

Zwolle – Spelers van FC Zwolle, waaronder Sjoerd Ars, Albert van der Haar, Arne Slot en Erik Bakker, openen donderdag 14 april om 13.00 uur de gloednieuwe Pannakooi op het schoolplein van het Hengeveld College, waar de Ambelt en de Twijn scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs, onder één dak gevestigd zijn.

“Uiteraard wordt hierbij een balletje getrapt met de leerlingen”, aldus directeur Erik Wijtsma van de Ambelt en algemeen directeur Pieter Greidanus van de Twijn. Voorafgaande de partijtjes houdt Wijtsma een korte toespraak. Voetballen kan natuurlijk niet op een lege maag. Ambelt-stagecoach Ernest Van Voorst heeft daarom een lunch georganiseerd in het restaurant van het Hengeveld College. Ambelt-leerlingen verzorgen zelf de lunch, bestaande uit diverse belegde broodjes en soep. Dit alles sluit mooi aan bij hun opleiding Consumptief. Greidanus: “We zullen zorgen dat de spelers genoeg energie hebben voor alle partijtjes.”

De Ambelt en de Twijn zijn verheugd met de komst van de Pannakooi. Deze biedt leerlingen veel plezier en lichaamsbeweging tijdens de pauzes.

“Sport verbroederd, geweldig dat de FC Zwolle-spelers in deze drukke periode tijd vrij hebben gemaakt om de opening tot een feest te maken. Daar waar landelijk plannen zijn om enorm te bezuinigen op onze leerlingen is het goed te constateren dat FC Zwolle zijn maatschappelijke gezicht laat zien”, aldus Wijtsma.

Het valt overigens wel op dat FC Zwolle een aantal routiniers stuurt. Wijtsma: “Natuurlijk begrijpen wij dat ook, want de Ambelt- en de Twijn-leerlingen zijn echte kampioenen. Wij denken dat onze leerlingen FC Zwolle net dat duwtje kunnen geven naar het aankomende kampioenschap.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)