Uitdaging voor leerlingen De DrinkWaterWeek daagt alle leerlingen uit om een week lang zoete dranken te vervangen door water, thee of melk. Leerlingen kunnen tijdens speciale ‘waterbreaks’ hun DrinkWater-bidon vullen met water. Op de sluitingsdag vrijdag 28 maart wordt gekeken of de leerlingen hun doel gehaald hebben. Onderdeel van internationaal programma De twee Zwolse basisscholen nemen namens Nederland deel aan een Europees gezondheidsprogramma, samen met basisscholen uit zes andere EU-landen. In alle deelnemende landen komen dit jaar vier thema’s aan de orde: meer bewegen en minder TV kijken en computeren, meer groente en fruit eten, voldoende slapen en meer water drinken. In de periode rond WereldWaterDag, zaterdag 22 maart, staat het thema water drinken centraal. Doel van het Europees gezondheidsprogramma is het in kaart brengen en verkleinen van de gezondheidsverschillen van kinderen in Europa. Het Nederlandse JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) heeft sinds 2010 in Zwolle een belangrijke eerste standplaats gekregen als ‘Zwolle Gezonde Stad’.
Zwolle – Een week lang water drinken in plaats van drankjes die stijf staan van de suikerklontjes. Dat is de uitdaging die leerlingen van twee Zwolse basisscholen, De Werkschuit en De Campherbeek, aangaan tijdens de DrinkWaterWeek. De boodschap? Water drinken is gezond! Het is een verfrissende dorstlesser zonder een grammetje suiker. Op maandag 24 maart geeft Olympisch medaillewinnaar en oud-student van Windesheim Ronald Mulder op beide basisscholen het startschot voor de DrinkWaterWeek. Deze week is een initiatief van Windesheim en GGD IJsselland in het kader van ‘Zwolle Gezonde Stad’.
Uit onderzoek blijkt dat leerlingen gemiddeld 16 – 20 suikerklontjes per dag binnen krijgen door het drinken van zoete dranken. Door te veel suiker raakt het lichaam uit balans. Kinderen hebben minder eetlust, zijn vaak heel druk en worden te dik. Bovendien kan een overdaad aan suiker een negatieve invloed hebben op de concentratie en prestaties op school en bij het sporten. Door het drinken van meer water, drinken kinderen minder frisdrank.
Gerelateerde Berichten
(Automatisch gegenereerd)