Stichting Zwolse Goede Doelen Toernooi opgericht

Foto van auteur

Vlnr: Martine Huisman (Het Notarieel), Herman Beijer (V.O.F. Administratie- en Adviesbureau Beijer) en de stichtingbestuurders Stefan Meijerink, Cees Bijl en Hans Sandink

Zwolle – Het twintigste Goede Doelen Toernooi vindt plaats op 15 januari. Deze jubileumeditie is voor het eerst in de nieuwe WRZV-sporthal in Zwolle.

In het begin van deze eeuw organiseerden enkele ZAC’ers in de oude WRZV-hallen een zaalvoetbaltoernooi voor 35-plussers. Het toernooi werd afgesloten met een spectaculaire feestavond met verloting. De feestavond was zeer in trek vanwege het jaarlijkse gastoptreden van de bekende Zwolse carnavalsartiest tante Kippe. In voetbalkringen wordt dan ook gesproken over het ‘tante Kippe-toernooi’.

Sponsoren stellen prijzen beschikbaar voor de verloting, waardoor de opbrengst in zijn geheel gaat naar het goede doel. Een jaarlijks wisselend doel met bestemming in Zwolle en regio.

Leden van de Zwolse clubs ZAC, Be Quick’28 en HTC bundelen nu de krachten in deze jubileumeditie. Als (oud-)organisatoren pakken ze samen de organisatie op. Om een sportief toernooi te hebben, een gezellige feestavond met mooie prijzen bij de verloting en vooral om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel.

Om sponsoring aantrekkelijker te maken is op 22 oktober de Stichting Zwolse Goede Doelen Toernooi opgericht. De kosten van de oprichting zijn gesponsord door Het Notarieel. De jaarrekening wordt gratis verzorgd door V.O.F. Administratie- en Adviesbureau Beijer. Voor de huidige organisatoren van HTC 5 een nuttige en betrouwbare toevoeging op het goed lopende toernooi. Voor deelnemende teams bestaat een wachtlijst. Voor sponsoren geldt dit niet.

De opbrengst van het toernooi in 2022 is voor Stichting Kind in Beeld, die zich ten doel stelt dat álle kinderen in de Zwolse samenleving regelmatig deel kunnen nemen aan plezierige activiteiten. Zie ook stichtingkindinbeeld.nl.

1 gedachte over “Stichting Zwolse Goede Doelen Toernooi opgericht”

  1. Dit alternatieve zaalvoetbaltoernooi is toch alleen maar in het leven geroepen omdat vv Berkum de afgelopen jaren alle zaalvoetbaltoernooien op zijn sloffen won? Nu kunnen de andere clubjes ook een keer een zaalvoetbaltoernooi winnen. Ik zie alleen maar verliezers indeze.

Reacties zijn gesloten.