Het weer: Zon en sluierwolken

Foto van auteur

Obrechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdagochtend start frisjes. Het kwik is ‘s nachts weggezakt richting 10 graden. Handig om dranken voor te koelen buiten. Zwolle gaat een droge dag tegemoet met uiteindelijk een mooie middagtemperatuur van ongeveer 23 graden.

De zon doet mee maar krijgt te kampen met veel sluierwolken en daaronder velden middelbare bewolking. Tezamen verflauwen ze de zonneschijn. De wolken komen uit het zuidwesten terwijl de wind aan de grond uit het noordoosten tot oosten komt. Die wind is niet storend want slechts zwak tot matig, kracht 2 tot 3. De wolkenvelden horen bij een storing op hoogte die ten zuiden van ons naar Duitsland trekt.

Sommige weermodellen geven voor vrijdag een zwak signaal voor een beetje regen in Zwolle. De meeste houden het in onze omgeving droog. Wel met dikke lagen middelbare en hoge bewolking boven ons hoofd. De wind aan de grond zit in de noord– tot noordoosthoek, zodat de temperatuur onder de wolken bescheiden blijft: 21 graden lijkt het maximum te worden in Zwolle.

In het weekend ligt hogedruk boven Frankrijk en de Alpen, en lagedruk boven Scandinavië. Zwolle ligt hiertussen met een stroming uit het westen. Zwakke oceaanstoringen vinden hun weg naar onze omgeving. Zaterdag levert dit in de loop van de dag bewolking op, zondag ook kans op een beetje regen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)