‘Nep-nieuwsgrossier De Blauwe Tijger’ zet tanden in Zwolse politie

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Op social media is vrijdag een filmpje verschenen over een vrouw die afgelopen zaterdag mishandeld zou zijn door de politie in Zwolle. Het incident zou zich hebben afgespeeld bij het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg.

De mishandelde vrouw, Janet Zuidema, schuift in het filmpje aan tafel bij een presentator van Blue Tiger Studio. In de talkshow-achtige setting stelt de interviewer haar vragen op een ongebruikelijke journalistieke wijze. Het vermeende slachtoffer van politiegeweld wordt gevoed door constant sturende vragen van de presentator. Ze vertelt dat ze zaterdag naar een lezing over honden wilde in het Mercure Hotel. In de lobby vroeg een receptioniste om haar QR-code. Toen bleek dat ze deze niet had werd haar de toegang tot het hotel ontzegd. Nadat een leidinggevende van het hotel erbij was gehaald besloot men de politie te waarschuwen.

Zuidema zegt dat ze de gearriveerde agenten om hun QR-code heeft gevraagd. Deze weigerden dit en vroegen Zuidema om haar QR-code. Uiteindelijk zouden de twee politiemannen Zuidema aan handen en voeten het hotel uit hebben gedragen.

Zuidema zegt dat de agenten buiten haar identiteitsbewijs wilden zien. Ook deze had ze niet bij zich. Het zou in haar auto liggen. Ook stelt ze dat ze zich verzette toen de politie haar wilde fouilleren. Hierbij zou een agent haar met de vuist in het gezicht hebben geslagen. In het filmpje is een grote bloeduitstorting in de vorm van een vuist te zien op haar gezicht. Opmerkelijk is dat ze een minuut later na interventie van de presentator zegt dat de politie ongetwijfeld zal gaan beweren dat zich verzette en de agenten dan gelijk krijgen omdat ze met zijn tweeën zijn.

Op de bewuste avond organiseerde de Raad van Beheer een kennisavond in het Mercure Hotel. De organisator laat via haar website weten dat deelnemers aan de sessie zich op de hoogte moeten stellen van de coronaregels van de overheid en de locatie. Ook stelt de Raad van Beheer duidelijk dat de regels strikt worden gehandhaafd.

Woordvoerder Chantal Westerhoff van de politie Oost Nederland kan er niet veel over zeggen. Wel weet ze dat haar collega’s er inderdaad ter plaatse zijn geweest. “Het staat de mevrouw vrij om haar verhaal te doen in het openbaar bij de media. Wij zijn echter gebonden aan privacywetgeving en mogen daarom niets zeggen over deze zaak.” De vrouw mag een klacht indienen als ze vindt onjuist behandeld te zijn door de politie. Of Zuidema een klacht heeft ingediend mag de politiewoordvoerder ook niet zeggen.

De maker van het filmpje is Blue Tiger Studio, een onderdeel van uitgeverij De Blauwe Tijger. De uitgeverij is vaker in opspraak geweest. Zo kwam De Blauwe Tijger als eens voor in het dreigingsbeeld van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Het NCTV benoemde onder meer een donatie aan een boerenactiegroep. De uitgeverij zou als doorgeefluik van anti-overheidspropaganda fungeren. Ook zou De Blauwe Tijger nepnieuws en complottheorieën verspreiden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “‘Nep-nieuwsgrossier De Blauwe Tijger’ zet tanden in Zwolse politie”

 1. Ik kende de blauwe tijger nog niet. En ik zie inderdaad dat hij enorm stuurt in het gesprek. Maar dat komt ook een beetje dat uit mevrouw niet vanzelf de belangrijke informatie stroomt. Dat zal ook het probleem bij de agenten geweest zijn. Ze had haar id-bewijs wel bijzig alleen hij lag in de auto. Alleen helaas is het allemaal geëscaleerd door de boosheid die mevrouw op dat moment voelde. En de frustratie van de politie daar over.

  Verder ben ik van mening dat veel wat er gezegd wordt in andere video’s van de blauwe tijger totaal geen onwaarheid is. En of je het nu een complot theorie of verborgen agenda noemt hij bestaat. Als de overheid niet transparant communiceert en liegt. Moet je daar je conclusies uit te trekken.

 2. De wappies vinden zichzelf nooit een dader maar ze spelen altijd de slachtoffer kaart. Zeer vermoeiend dat soort types. Goed dat ze keihard worden aangepakt. We zijn ze liever kwijt dan rijk. Vroeger hadden we in Zwolle een Politieagent op de motor die ook wanten wist. Meer van dit soort agenten graag.

 3. haha, mevrouw is zelf een opruiend type. Anti dit, anti dat, en heel erg aan het uitdagen tot ( en over ) het randje. benieuwd naar het verhaal van de politie, raad van beheer en het hotel. Vanaf haar kant en de Blauwe tijger is het verhaal zeer ongeloofwaardig.

 4. Vreselijk om de reacties te lezen van “ mensen” die het optreden van de politie goedkeuren, je mag nog steeds zonder QR code in een hotel verblijven alleen niet in het horeca gedeelte, hoe dat in een zaal geregeld is? Wie het weet mag het zeggen… mevrouw had verwacht op uitnodiging gewoon naar binnen te kunnen….En zelfs al heeft mevrouw zich misdragen. is dat een vrijbrief om een vrouw een vuistslag in het gezicht te geven? en te arresteren?
  Of mag je van de politie verwachten dat zij professioneel te werk gaan en mevrouw naar buiten begeleiden zonder geweld?

  Het lijkt erop dat de bijwerkingen van de vaccins ok het verstand hebben aangetast van de gevaccineerde mensen met het mondkapje die zo reageren.

  Het interview was wat amateuristisch en tenenkrommend maar de boodschap is wel duidelijk, om bleu tiger op deze manier af te schilderen vindt ik niet terecht kijk naar de andere uitzendingen en leer wat bij.

  Laat je niet verdelen door alle maatregelen en angst propaganda, verdiep je in de oversterfte door de vaccinatie en kijk iets verder dan de mainstreammedia.
  Te zien op weltschmerz officiële Europese cijfers van alle bijwerkingen.

 5. Net als het kanaal van CW overigens. En zo volg ik er vele, hoewel het er steeds minder worden omdat ze allemaal verboden worden. Logisch want wat een flauwekul ze allemaal uitzenden het is tenenkrommend. Tunnels, pizza s, buitenaardsleven, Kennedy, 9-11, Bodegraven, platte aarde, ener souverein worden, gie etc etc je kunt je lol op als je van completonzin houdt. Veel plezier met onderzoek doen hahahaha

Reacties zijn gesloten.