Het weer: Handschoenen, muts en sjaal geen overbodige luxe

Foto van auteur

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdagochtend vóór acht uur is er in Zwolle risico op plaatselijke gladheid door bevriezing. De temperatuur bivakkeert rond het vriespunt zodat natte plekken waar niet gestrooid is, omgetoverd kunnen zijn in ijs. Er is grote kans op autoruiten krabben.

Daarnaast kan een stiekem buitje ‘s morgens in alle vroegte een beetje regen of sneeuw hebben achtergelaten in de regio Zwolle. De kans op lichte neerslag neemt in de middag en avond toe. Veel zal het niet zijn en glad zal het dan ook niet meer worden. De temperatuur kruipt in de ochtend omhoog naar ongeveer +3 graden. Tegelijkertijd trekt de zuidwestenwind aan van kracht 3 naar een volle kracht 4, waardoor de temperatuurstijging voor het gevoel teniet wordt gedaan.

De gevoelstemperatuur in de volle wind is een vrieskoude -3 graden. Handschoenen, muts en sjaal zijn vrijdag geen overbodige luxe. Vrijdagochtend begint al met wolkenvelden boven de stad. Daar komt steeds meer bij en in de middag is het zwaar bewolkt. Enkele spatjes regen kun je dan verwachten.

In het weekend komt een lagedrukgebied via Schotland recht op ons af. Dat betekent niet veel goeds voor het weekendweer. Het lagedrukgebied neemt een vracht bewolking mee, waaruit vooral zaterdagmiddag en -avond regen kan worden verwacht. De wind is beide dagen niet zo sterk.

Zondag is het centrum van het lagedrukgebied gepasseerd. De bewolking is dunner maar er kan nog een buitje overkomen, vooral in de tweede helft van de dag. De maximumtemperatuur in het weekend is 5 à 6 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)