Het weer: Wolken, zon en zuidenwind

Volkstuinen Martin de Fluiterhof aan de Brinkhoekweg, voorjaar 2023.
Foto: Hans Smit

Vrijdag in de vroege ochtend trekt een regengebied weg naar het noordoosten. De bewolking breekt en de zon komt door boven Zwolle. Helemaal wolkeloos wordt het niet. In de middag en begin van de avond neemt de bewolking toe door een naderend front. Een beetje regen kan vallen.

De meeste neerslag gaat over het westen van het land. De temperatuur ’s morgens is ongeveer 7 graden, oplopend naar ongeveer 11 graden in de middag. De wind is met kracht 4 actief uit zuidelijke richtingen, een matige bries. Vrijdagavond hebben we een wisselende bewolking. De wind zwakt dan af.

Komend weekend hangt een lagedrukgebied boven het zuiden van Engeland. Daardoor trekken bij ons van het zuiden uit wolken over. De meeste tijd komt er geen regen uit. De kans op neerslag is zaterdagnacht en zondagochtend een stuk groter. Zondagmiddag is het droog. Met aanvoer van veel bewolking uit het zuiden blijft Zwolle vermoedelijk wel zitten.

De wind is zaterdag matig, kracht 3, uit het zuiden tot zuidoosten. Zondag staat er een zwakke wind. Een dagtemperatuur in het weekend van 10 tot 12 graden.

Zwolle kijkt terug op een bovengemiddeld zachte en natte maand februari. Bewolking had vaak de overhand, de zon kwam er bekaaid van af. Volgende week zorgt een sterk hogedrukgebied voor een droog begin van maart met betere kansen op zonneschijn. De nachttemperaturen liggen rond 5 graden. Overdag is het circa 11 graden. Komt de zon goed door, dan voelt het uit de wind meteen voorjaarsachtig aan.

Foto 1
Volkstuinen Martin de Fluiterhof aan de Brinkhoekweg, voorjaar 2023. - Foto: Hans Smit
Volkstuinen Martin de Fluiterhof aan de Brinkhoekweg, voorjaar 2023.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)