Het weer: Veel bewolking en nat

Foto van auteur

Pieter Steynstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag is een natte dag. Een wolkenmassa met lichte en minder lichte neerslag zet koers over onze omgeving. In de ochtend valt al een beetje regen in Zwolle. In de middag en het begin van de avond kunnen we soms stevige regenval verwachten wanneer buien overtrekken.

Tussen de buien in de middag komt de zon heel misschien nog even door. De rest van de dag schuift een massa grijze bewolking over de stad. Een passerend lagedrukgebied is de schuldige. Ondertussen gaat de opmars van steeds zachtere lucht gewoon door. Een maximum dinsdagmiddag van 9 graden Celsius wordt berekend voor Zwolle. De wind is matig, een volle kracht 3, uit het zuidoosten. Een vlagerige wind, in de middag verder toenemend naar kracht 4 en draaiend naar zuid tot zuidwest. In de avond tijdelijk een stuk minder wind. Het zicht kan dan slecht worden.

Woensdag tot en met vrijdag is het zeer zacht in Zwolle. Een maximumtemperatuur van 12 tot 14 graden wordt een reële mogelijkheid. Terwijl ongeveer 6 graden normaal is in deze tijd van het jaar. In de nachten vriest het niet. Het zijn wel wisselvallige dagen met wind en kans op regen. De zon heeft vaak het nakijken achter het dikke, grijze wolkenpakket.

Vooral op oudjaarsdag wordt een forse wind verwacht, maar die neemt in de avond sterk af. Het kan een droge jaarwisseling met opklaringen worden, volgens de laatste inzichten. Meer daarover in de volgende weerberichten, hier op Weblog Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)