Het weer: Veel wind, af en toe lichte regen en mild

Foto van auteur

Boerendanserdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdagochtend is het bewolkt en regenachtig. Het is wel mild voor eind december. De temperatuur ‘s morgens rond acht uur ligt al in de buurt van 10 graden. In de middag verwachten we 13 graden in Zwolle.

Voorjaarsachtig kun je het echter niet noemen, eerder herfstachtig. Want er zijn veel wolken en er staat een forse zuidwestenwind. Een volle windkracht 4, die het donderdag de hele dag volhoudt en ook ‘s avonds. In open gebied bij Zwolle zit windkracht 5, een vrij krachtige zuidwester, er wel in. Rond de middag wordt de bewolking mogelijk even open geblazen, maar verwacht a.u.b. niet te veel van de zon. Lichte regen of motregen is overdag af en toe te verwachten, donderdagavond kan er iets meer vallen.

Ook in de nacht naar vrijdag blijft de zuidwestenwind door Zwolle blazen. Het is geen winters koude wind, de minimumtemperatuur ligt in de buurt van maar liefst 10 graden.

Graag zouden we een kurkdroge oudjaarsdag aankondigen. Na het middaguur lijken we echter dikkere bewolking met buiige regen over ons heen te krijgen. Voor de buien uit schijnt de zon vrijdag misschien door velden sluierbewolking heen. De maximumtemperatuur is ongeveer 13 graden. Als de zon dan even meehelpt, gaat dat voor het gevoel een beetje richting lente. Kans dat sommige vogels op de verkeerde poot worden gezet en voorjaarsgezang aanheffen op 31 december.

Tijdens de jaarwisseling is er veel bewolking. Een enkel spatje motregen is niet uit te sluiten, maar dit zal weinig voorstellen. Opvallend is de hoge temperatuur om twaalf uur ‘s nachts van iets boven de 10 graden. De wind is voelbaar van de partij met kracht 3 à 4 uit westelijke richtingen. In de loop van de nacht naar zaterdag 1 januari neemt de wind sterk af. Misschien is het mistig op nieuwjaarsochtend.

In het begin van volgende week is het duidelijk minder zacht. Het kwik blijft onder de 10 graden en het is licht wisselvallig.

1 gedachte over “Het weer: Veel wind, af en toe lichte regen en mild”

  1. Laten we hopen dat het met oud en nieuw keimistig is en dat je geen hand voor ogen ziet. Zit je dan met je illegale vuurpijlen gekog in Polen. Hahahahaha.

Reacties zijn gesloten.