Het weer: Frisse ochtend, daarna zon en stapelwolken

Foto van auteur

Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag neemt Zwolle een voorschot op een weekend met veel zonneschijn. De zon dient zich ’s morgens al aan. Het is wel fris. Op neushoogte weinig boven het vriespunt, aan de grond er iets onder. Vorstgevoelige planten zijn nog niet veilig buiten.

Een sterk hogedrukgebied met zijn kern niet ver weg boven de Noordzee zorgt voor een noordoostenwind. Pas in de loop van de ochtend merk je daar wat van. Het is ‘s morgens vroeg windstil, met in het buitengebied mogelijk een lage mistbank. In de middag hebben we een matig briesje, kracht 3. Onder een blauwe lucht met zon stijgt de temperatuur ’s middags naar ongeveer 14 graden. Stapelwolken vormen zich, maar de zon is daar niet van onder de indruk.

In de avond verdwijnt alle bewolking. Onder een heldere hemel koelt het flink af. Zaterdagochtend is er kans op lichte vorst aan de grond. De zon heeft de hele dag vrij spel. Ondanks dat komt de temperatuur niet hoger dan 12 à 13 graden. De matige wind uit het noordoosten tot oosten, kracht 3 tot 4, is daar debet aan. Die voert geen warmte aan.

Zondag is het hogedrukgebied boven Zuid-Scandinavië aangekomen. Een zwakke storing uit het zuiden schampt onze omgeving. Dat veroorzaakt in de middag meer bewolking, de eerste helft van zondag ziet er echter zonovergoten uit. Het kwik gaat naar ongeveer 12 graden. Misschien komt het zondagavond en in de nacht naar maandag tot wat gedruppel. Overdag blijft het kurkdroog.

Ook volgende week krijgt Zwolle droog weer met veel zon. En het wordt warmer. We stevenen af op lente met een temperatuur boven de 15 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)