FC Zwolle komt goed weg tegen AGOVV

|   Laatste wijziging

Zwolle – FC Zwolle heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen AGOVV gewonnen. De uitslag werd 3-2.

De Zwollenaren kwamen dit spannende duel twee keer op achterstand door doelpunten van Bokila. Trefzeker was ook de Zwolse spits Guarino. Ook hij trof twee keer doel. Van der Haar scoorde tussendoor via een penalty. FC Zwolle stijgt na de zege naar de vijfde plaats in de Jupiler League.


Strafschop…


Fotoverslag en tekst bij ‘Lees verder’

FC Zwolle heeft vorige week wel de beladen derby tegen Go Ahead Eagles gewonnen, maar helemaal ongeschonden is het niet uit de strijd gekomen. Marcel Kleizen heeft een blessure aan het scheenbeen overgehouden, terwijl Erik Bakker vanwege zijn dubbele gele kaart niet inzetbaar was als gevolg van een schorsing. Dit betekent meteen weer een basisplaats voor Dave Huijmans en Javier Guarino. Daarnaast ontbreken Dominggus Lim-Duan en Robert Plat als gevolg van blessures. Trainer Jan Everse weet dat zijn huidige selectie de blessures makkelijker kan opvangen dan in de afgelopen maanden.

De heenwedstrijd in Apeldoorn is er één om snel te vergeten. De Zwollenaren speelden destijds tegen AGOVV een barslechte wedstrijd die uiteindelijk met 2-1 werd verloren. FC Zwolle was er dus alles aan gelegen om deze wedstrijd snel doen te vergeten. Al na drie minuten spelen was de Zwolse formatie klaarblijkelijk vergeten wat de opdracht voor aanvang van deze wedstrijd was. Jeremy Bokila kon eenvoudig scoren nadat zijn directe opponent Zdenko Kaprálik niet bij de les was. Voor de aanvaller uit Apeldoorn was het vervolgens een koud kunstje om de 0-1 voorsprong aan te laten tekenen.

FC Zwolle leek zich snel te herstellen door een rake kopbal van Javier Guarino. Op aangeven van Dave Huymans toornde de kleine spits torenhoog uit boven de twee centrale verdedigers van AGOVV. De spits uit Uruguay heeft lang droog gestaan, maar heeft met dit doelpunt weer gewerkt aan zijn zelfvertrouwen. Dit zelfvertrouwen was nog niet toevertrouwd aan zijn teamgenoten. De Zwollenaren stonden vooral in defensief opzichtig te schutteren. Het was wederom Jeremy Bokila die op eenvoudige wijze gebruik kon maken van een slecht staaltje van verdedigen aan Zwolse zijde. De spits liet in de 37e minuut zijn tweede treffer van de avond aantekenen, 1-2. De Zwollenaren gingen rusten met een 1-2 achterstand en niets leek erop dat de ploeg zich zou herpakken. FC Zwolle bleef te barmhartig voor zijn opponent uit Apeldoorn. Wederom was Jeremy Bokila een plaaggeest voor de Zwolse defensie, maar ditmaal stond het vizier niet op scherp. AGOVV blijft de betere ploeg, maar toch komt FC Zwolle in de 66e minuut weer terug in de wedstrijd. Jamie Bruinier begaat een oliedomme overtreding op Albert van der Haar in zijn eigen strafschopgebied. De toegekende strafschop is vervolgens een koud kunstje voor de aanvoerder van FC Zwolle, 2-2.

Waar FC Zwolle eigenlijk gezien het wedstrijdbeeld totaal geen recht op had, gebeurt dan toch in de 74e minuut wanneer Javier Guarino zijn tweede treffer van de avond laat aantekenen. Met een meesterlijke volley scoort de spits op aangeven van Hugo Bargas. De ploeg van trainer Jan Everse mag zich met deze voorsprong en de uiteindelijke winst zeer gelukkig prijzen. Jan Everse kon na afloop beamen dat de zege qua kansen zeker niet verdiend was. Zijn collega-trainer John van den Brom was ruim een kwartier na de wedstrijd nog steeds sprakeloos. De ploeg speelde sterk en kreeg daarvoor de nodige complimenten. Maar met alleen complimenten vallen geen punten te behalen.FC Zwolle blijft door de zwaarbevochten winst in de race om de vierde periode. Naaste concurrent kwam vanavond niet aan spelen toe. Het veld van Cambuur Leeuwarden werd onbespeelbaar verklaard. Deze wedstrijd wordt aanstaande dinsdag ingehaald. De beslissing inde periode valt volgende week vrijdag wanneer Fortuna Sittard het thuis op moet nemen tegen Excelsior en FC Zwolle op bezoek gaat bij Cambuur. (FC Zwolle.nl)

 

<

p align=”center”>

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

52 gedachten over “FC Zwolle komt goed weg tegen AGOVV”

  1. nou ik vondt het weer een boutwedstrijd van de bovenste plank.
    het stadion zat ook weer lekker vol, je zou toch verwachten na winst op dempter, dat er wat meer volk zou zitten .

  2. boyd,
    degene die seizoenskaart hebben, zitten der wel, maar ik begrijp best dat mensen die losse kaartjes kopen, geen zin hadden om te komen kijken ( aangezien regen, kou)

    Forza Zwolle

  3. Informatie voor wedstrijd FC Zwolle – VVV

    FC Zwolle ?? VVV
    Vrijdag 6 februari 2009, 20.00 uur
    Stadion FC Zwolle

    Voor dit duel geldt een clubcardverplichting.

    TicketBox
    De kaartverkoop bij TicketBox gaat zaterdag 24 januari van start. Zowel seizoenkaarthouders als clubcardhouders kunnen op vertoon van hun seizoenkaart/ clubcard twee toegangskaarten kopen.

    Kantoor FC Zwolle
    De kaartverkoop op het kantoor van FC Zwolle gaat maandag 26 januari van start. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs uit de regio Zwolle, kunt u twee toegangskaarten kopen.

    Wedstrijddag
    Op de wedstrijddag zijn de stadionkassa’s geopend vanaf 18.30 uur. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs uit de regio Zwolle, kunt u twee toegangskaarten kopen.

  4. “degene die seizoenskaart hebben, zitten der wel, maar ik begrijp best dat mensen die losse kaartjes kopen, geen zin hadden om te komen kijken ( aangezien regen, kou)”.

    Te ziek voor woorden, als dat de realiteit is. Seizoenkaarthouders “moeten” dus hun geld eruit halen? Uit jouw woorden zou je mogen concluderen dat ze eigenlijk liever thuis waren gebleven…

  5. Dan heb je ook nog “thuis in Zwolle” en “thuis in Heerde”, Fc Zwolle Supporters Heerde. Klein nuance-verschil maar het kan in de praktijk een groot verschil maken 😉

  6. Wat bedoel je te zeggen, Dick? Dat het voor supporters uit de regio een grotere barri?re is om naar het stadion te gaan dan voor supporters uit Zwolle? Of maak je nu een sneer naar de dorpelingen? Ik kan je niet helemaal volgen.

  7. Nee Heerde, ik bedoel te zuigen dat er thuis in Heerde wellicht minder leuk is als thuis in Zwolle 😛 Maar jullie hebben de Esculaap, dat dan weer wel. En het geweldige Heerderstrand!! Sweet memories. We gingen altijd op de fiets, een ijsje bij de Baghwan. Niet alleen om het ijs, om de gezelligheid zeg maar.

    Ik sneer niet, al is het maar omdat er familie uit Heerde komt.
    Vind het juist geweldig die supporters uit de regio!!! Super, je doet er meer voor om er te komen als wij. Bovendien kom ik er zelf al haast nooit meer. Geintje dus, en een mooie mogelijkheid wat over Heerde te schrijven.

  8. tja 3-2 is wederom een prima resultaat maar het was nog slechter dan in deventer. het is te hopen dat er eens wat amateurclubs van naam bijkomen want clubs als zwolle en agovv hebben eigenlijk niets te zoeken in het betaald voetbal.

  9. “Berkum” is leuk en gezellig maar nog geen amateurclub van naam Joop :'(

    PS Ook gehoord dat SVI-1 4 dagen overwintert heeft in Madrid? Naar een wedstrijdje van De Koninklijke geweest…
    Maar straks wel gewoon onder WVF eindigen 😉

  10. dat is dikke onzin wat jij nou verkoop larry, voor die voorzitter kwam er ook al bijna niemand. het leeft niet in zwolle en het heeft hier nog nooit geleefd .

  11. Zolang Zwolle in de eerste divisie zit leeft het voetbal niet echt bij veel Zwollenaren , maar in de eredivisie (al waren het maar 2 seizoenen) leefde het voetbal wel degelijk in Zwolle .

    Dus is het tijd om te zorgen dat ze weer de eredivisie ingaan.

  12. @Boyd, het leeft best wel in Zwolle als WE in de eredivisie spelen en niet als ZE in de eerste divisie verliezen. We gaan met 1500 man naar Rotterdam (hoezo niet leven?), maar ze gaan met 25 man naar Velzen, welke club is daar dan? Zwolle heeft in het verleden goed publiek getrokken en wanneer Zwolle in de ere zit is het stadion elke wedstrijd uitverkocht. Het leeft dus wel………onder de glory hunters en azijnzeikerds 😉

  13. als zwolle weer in de ere divisie zit moeten we van alles uit de kast trekken om als supporter een goede beurt te maken, terwijl de spelers direct naast hun schoenen gaan lopen en niets presteren. wedstrijd na wedstrijd worden ze afgeserveerd. jammer maar het is niet anders

  14. als zwolle in de eredivisie zit komt er hooguit 7 a 8000 man
    dat is in het verleden . altijd al zo geweest alleen met 020 of feyenoord zat er 15000 man. dus het stadion zal niet gauw uitverkocht zijn. ging vroeger ook naar breda met 30 man voor de nacompetitie.nee toen leefde het ook al niet

  15. Ik begrijp niet dat mensen die niets om FC Zwolle geven toch steeds weer moeten reageren ( oa Kees, Boyd en die Berkum kneuzen) Dat jullie ?berhaupt de moeite nemen om de tekst te lezen en een reactie te schrijven zegt wel heel veel over jullie… Get a life!! 8)

  16. @ zwollenaar ik ga iedere wedstrijd naar onze fc en dat al heel wat jaartjes waarom mag ik niet reageren. de feiten liggen er nu eenmaal en ik denk dat er uit berkum heel wat fc zwolle supporters komen, meer dan uit bepaalde wijken van zwolle,
    laat me raden jij komt uit stadshagen?

  17. waarom is iedereen uit berkum een kneus zwollenaar? uw commentaren irriteren mij mateloos. ik ben fc supporter en berkummer pur sang maar ben van mening dat die over het paard getilde piepeltjes van de fc er weinig van bakken!!

  18. @ Boyd en Pp:
    Supporter noemen jullie jezelf?? Supporter ben je door dik en dun, dus ook als het slecht gaat.
    Vreemde manier van je waardering laten zien voor je favoriete club.
    Ik zeg nergens dat alle Berkummers kneuzen zijn, alleen jij (pp) en die andere negatieveling, en dat sloeg op jullie bovenstaande reacties.

    en nee, ik kom niet uit Stadshagen, alsof dat ?berhaupt belangrijk is, ik kom gewoon uit Zwolle.
    (Nog steeds erg last van hokjes geest hé jongens!!)

  19. Ik ben een nep supporter, ik ben in de rust weg gegaan, kon het ten eerste niet aan zien en ten tweede was het machtig koud en voelde ik me niet fit. ;D

    Ik ben de grootste nep supporter van Zwolle.

    ps: ik zeg het maar vast zelf voor dat anderen er over gaan zeuren dat ik weg ben gegaan 😉

  20. jongens, het wordt nooit wat met de fc. met een stadion van 10.000 waarmee je straks de 20 tot 25 ste club in nederland bent ga je echt geen middenmoter in ere divisie worden (laat staan eredivisie spelen). In zwolle krijgen we een stadion van 10000 nog niet eens vol dus daar is het geld ook niet mee te verdienen. Tot slot zitten er geen grote sponsors dus goede spelers halen is onmogelijk. Het enige wat Zwolle kan redden is goed scouten bij jeugdige talenten en met winst weer verkopen en/of zelf opleiden.Bij het scouten zal de organisatie wel wat proffesioneler moeten worden en meer gebruik van ex spelers in rest vh land/buitenland gemaakt moeten worden. Zelf opleiden is behoorlijk duur gebleken en de grootste talenten zijn niet te houden. Ik zou hier kiezen voor een samenwerking met heerenveen en daarvan te profiteren! Ik als zwollenaar volg het zelf vooral via teletekst want een klein beetje zwolle supporter blijf ik wel. maar vooral omdat ik zwollenaar ben en hoop dat het goed gaat met alles wat uit zwolle komt. ;D

  21. nou ik weet niet waarom ik geen supporter in slechte tijden ben .
    ik ga iedere wedstrijd en als het effe kan ook nog met mijn yugo zastava naar iedere uitwedstrijd . jij ook zwollenaar?

  22. We houden er niet zo van als er achternamen bij worden gegooid boyd, daarom vraagt Larry heel normaal of je dat niet meer wilt doen, niets mis mee toch…

  23. Het verhaal dat ie terug moest lopen berust op waarheid, net zoals de verhalen over seksuele omgang met een schaap, want van beiden was ik getuige.
    Maar de man heeft nu een heel ander leven.
    Ook jij weet dat hij geestelijk gezien een beperkte ontwikkeling heeft doorgemaakt en in een beschermd wonen plan woont.
    Om hem dan na zovele jaren nog publiekelijk te kijk te zetten op dit openbare en zeer goed gelezen Weblog van het dörpie Zwolle, vind ik geen pas geven.
    Om over de eventuele gevolgen voor zijn familie nog maar te zwijgen.
    Het gaat mij er niet om om zijn daden te verbergen, maar om schadelijke gevolgen te voorkomen voor zijn huidige leven en aanzien, ook al deed je dat wellicht onbewust en onbedoeld. 🙂

  24. @dick: ik bedoelde berkum ook niet maar clubs als quick boys, hhc, spakenburg, ijsselmeervogels, wvf,huizen,hoekse boys,katwijk, lienden, enz. enz.

  25. ik ben blij dat je bekeerd bent larry, maar ik heb dikkie nooit te kijk gezet want dat wist ik toen al , kan hier toch een kleine glimlach niet onderdrukken larry.

  26. ja-tja ik heb vanuit de wandelgangen dat er binnen het beruchte dreamteam in westenholte druk wordt gebrainstormed om een plan uit te werken om wvf binnen afzienbare tijd (5 jaar) te transformeren in een stabiele hoofdklasser die op lange termijn(15 jaar) de stap naar een betaaldvoetbalorganisatie moet maken.

  27. 😀 Joop 0:37, stijlvol dat WVF ertussen geplant.

    😮 Joop 11:25, de plannen van het 3mteam vernomen 🙁 toch niet ook de rapportage van een vooraanstaand lid (nu trainerT bij SVouwI) doorgebladerd…

    Of ons jarenlang bijzonder succesvolle lijntje het 3mteam-forum gevonden?

  28. Eigenlijk is de aanzet al een jaar of 15 geleden gegeven toen we de 3muskebiers deden in de Kroniek. Maar na eeuwig lang bezig te zijn geweest of moesten censureren of kappen. Dat laatste dus.

  29. It was raining cats en dogs, zoals de engelsman beeldend zegt en het stormde ook nog, dus is het keurig dat er nog 4222 toeschouwers op deze wedstrijd waren afgekomen.

    Zorro had vrijdagavond zijn zwarte cape goed dichtgeknoopt en de Loyals muts stevig over de oren getrokken 😉

  30. Met twee doelpunten was Javier Guarino de gevierde man bij FC Zwolle. Mede dankzij zijn treffers won de ploeg van trainer Jan Everse met 3-2 van AGOVV Apeldoorn. Voor Guarino was het speciaal door de aanwezigheid van zijn vriendin.

    “Ze is donderdag vanuit Uruguay naar Nederland gevlogen en blijft een week of drie”, vertelde de in Uruguay geboren Italiaan tegenover De Stentor. “Het is natuurlijk extra leuk dat ik tweemaal scoor terwijl m’n vriendin in het stadion zit.”

    De spits gaf toe dat FC Zwolle, vooral de eerste zestig minuten, niet goed speelde. “AGOVV speelde het eerste uur goed en kreeg veel kansen. We hadden maar zo op een 1-4 achterstand kunnen staan. We hadden in het eerste uur veel problemen. Kwam ook door de zware omstandigheden. Harde regen, veel wind en een glad veld. AGOVV ging daar een stuk beter mee om dan wij.”

    “In het laatste half uur hebben we echter een prima teamprestatie geleverd”, vervolgt de 22-jarige aanvaller zijn verhaal tegenover de regionale krant. “Ik scoor tweemaal en ben nu de gevierde man, maar de hele ploeg heeft zich na de rust goed hersteld.”

    Voetbalprimeur

  31. Te ziek voor woorden, als dat de realiteit is. Seizoenkaarthouders “moeten” dus hun geld eruit halen? Uit jouw woorden zou je mogen concluderen dat ze eigenlijk liever thuis waren gebleven…

    Ik heb een SCC kaart, maar het was mij ook te slecht weer. Ik zal nu wel geen echte fan zijn. 😀

Reacties zijn gesloten.