Het weer: Droog lenteweer met zon en sluierwolken

Foto van auteur

Wijde Aa
Foto: Hans Smit

Vrijdagochtend vroeg is het tamelijk fris in Zwolle. De minimumtemperatuur is zo’n 5 graden wanneer de zon opkomt om 5.34 uur. Op grote hoogte hangt sluierbewolking, die daar de rest van de dag aanwezig blijft. De zon heeft er nauwelijks hinder van. Misschien komen ook nog enkele stapelwolkjes tot ontwikkeling.

Een omvangrijk hogedrukgebied ten noorden en westen van onze omgeving bepaalt hier het weer. Het zorgt voor veel zon en kurkdroog weer. De temperatuur in de stad loopt op naar 20 graden. Op Hemelvaartsdag werd in sommige Zwolse tuinen al 18 graden gemeten, wat boven verwachting was. De wind is vrijdag zwak tot matig, kracht 2 à 3, hoofdzakelijk uit het noordoosten, vanaf het middaguur soms ook uit andere richtingen.

Een lagedrukgebied boven Zuid-Europa veroorzaakt daar al dagen slecht weer en overlast. De invloed van dat laag breidt zich in de nieuwe week ook naar onze omgeving uit. Zwolle krijgt er een zwak aftreksel van, in de vorm van een iets toenemende kans op een bui op maandag en dinsdag.

Maar het weekend ziet er nog prima uit voor liefhebbers van droog lenteweer met zon wolken. De nachten zijn minder koud en in de middag stijgt het kwik boven de 20 graden uit. Volgens sommige berekeningen wordt het zondag zelfs 25 graden in Zwolle, zomers warm. We zullen kijken of dat gaat gebeuren.

Foto 1
Wijde Aa - Foto: Hans Smit
Wijde Aa
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)