Het weer: Zon, wolken en een kleine kans op een buitje

Foto van auteur

Bachlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag is de zon vooral in de eerste helft van de dag zichtbaar boven Zwolle. Ze schijnt door veel sluierbewolking heen. Het weer is niet geheel betrouwbaar, want er is kans op een buitje.

In de ochtend kunnen al enkele druppels naar beneden komen, in de loop van de middag is de bewolking dikker en de kans op een buitje groter. In de regendruppels kan Saharastof zitten, dat bijvoorbeeld op auto’s zichtbaar wordt. Dinsdag noteerden de weerstations van Weblog Zwolle in Stadshagen en Dieze-Centrum beide een aangename middagtemperatuur van ruim 22 graden. Woensdag blijft Zwolle iets onder de 20 graden. De wind heeft de zuidwesthoek opgezocht en is zwak tot matig.

In de nacht naar donderdag verdwijnt de buienkans en het klaart op. Donderdagmorgen staat er ongeveer 8 graden op de thermometer. Ochtendmist is een mogelijkheid. De zon komt er snel bij en blijft erbij. Er is rond het middaguur een kleine kans op een buitje. De middagtemperatuur is ongeveer 18 graden. Een matige wind draaiend van zuidwest naar noordwest.

Vrijdag komt de wind uit noordelijke richtingen. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. Misschien dat er ergens op de dag een drup regen valt. Een temperatuur ‘s middags van ongeveer 16 graden.

Het Paasweekeinde ziet er prima uit, met droog weer en waarschijnlijk plenty zonneschijn. Een maximumtemperatuur rond 16 graden.