Het weer: Kleine kans op een buitje, aan de koele kant voor eind juli

Bij de Twistvlietbrug
Foto: Hans Smit

Dinsdag is het aan de koele kant voor eind juli. De lucht komt uit het noordwesten naar Zwolle, aanvoer vanaf de Noordzee. Plenty stapelwolken liften mee, de zon vindt ’s morgens de grootste openingen.

Soms loopt de lucht boven de stad behoorlijk vol met wolken. Waarschijnlijk blijft het wel droog, maar de kans op een buitje is zowel ’s morgens als ’s middags niet nul. Mocht toch een buitje over Zwolle trekken, dan is het vlot voorbij en vertoont de zon zich weer even.

De minimumtemperatuur dinsdagmorgen vroeg is een frisse 13 graden, het maximum ’s middags ongeveer 19 graden. Dit is enkele graden onder de maat voor de tijd van het jaar. De noordwestenwind is matig, kracht 3 tot 4.

Zwolle ligt onder een koele westelijke aanvoer. Hogedrukgebieden zijn niet in de buurt om storingen tegen te houden of af te buigen. Woensdag is het ronduit wisselvallig. Een gebied met buiige regen trekt over. Tussendoor laat de zon zich zien.

Donderdag arriveert zo veel bewolking dat de zon compleet het nakijken heeft. Deel 1 van een oceaanstoring schuift met dat wolkenpakket en regen over de stad. Deel 2 volgt vrijdag, mogelijk met fikse buien die nog meer regen brengen. De wind komt uit het zuidwesten. Daardoor boekt de temperatuur tussen de buien door winst: 23 graden wordt voor vrijdagmiddag berekend in Zwolle.

Foto 1
Bij de Twistvlietbrug - Foto: Hans Smit
Bij de Twistvlietbrug
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)