Het weer: Kans op een buitje, komende dagen droog en meer zon

Zalnéflat
Foto: Ank Pot

Dinsdag bestaat het weer in Zwolle uit zon, wolken en westenwind. En mogelijk een of meer buitjes. ’s Morgens kan een enkele vanuit het noordwesten op ons afkomen, in de middag en avond is de kans wat groter. Een avondbui laat mogelijk meer regen los.

Het zijn voorlopig de laatste buien die boven de stad verschijnen. De wind is nog steeds stevig, ook in de buien zit vaart. Aan de grond hebben we windkracht 4 uit het westen. Die kan je op de fiets maar beter mee hebben. Het is een frisse bries, die de temperatuur van 19 graden voor het gevoel niet omhoog helpt. Maar de zon is in augustus nog krachtig en zit je uit de wind, dan voel je dat. De ochtend gaat met ongeveer 14 graden van start.

Bijna alle gierzwaluwen die de afgelopen maanden over de stad scheerden, zijn alweer vertrokken naar warme zuidelijke streken. Wie weet, komen ze even terug om van de weersverbetering te profiteren die woensdag begint?

In de tweede helft van de week krijgt Zwolle flink wat zonuren voorgeschoteld. Bovendien blijft het droog, in elk geval twee volledige etmalen lang: woensdag en donderdag wordt geen regen verwacht. En met een beetje geluk houden we het ook vrijdag lang droog.

De temperatuur komt woensdag boven de 20 graden uit, donderdag wordt het iets warmer en vrijdag haalt Zwolle waarschijnlijk 25 hele graden Celsius binnen.

Foto 1
Zalnéflat - Foto: Ank Pot
Zalnéflat
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)