Het weer: Veel zonneschijn, in de middag misschien enkele stapelwolkjes

Foto van auteur

Menno van Coehoornsingel
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag zet het droge weer met veel zonneschijn zich voort in Zwolle. De lucht is blauw en een groot deel van de dag vrijwel wolkeloos. In de loop van de middag en begin van de avond kunnen enkele onschuldige stapelwolkjes op het toneel verschijnen.

Het kwik stijgt van ongeveer 6 graden ‘s morgens vroeg naar 18 graden in de middag. Er steekt een matige noord– tot noordoostenwind op. De wind blijft in het begin van de avond nog actief, later op de avond neemt hij sterk af. Een lagedrukgebied boven Zuid-Frankrijk en Spanje veroorzaakt daar buien. In onze regio is van dat slechte weer niks te merken.

In de nacht naar donderdag is het helder, er is nauwelijks bewolking. De temperatuur daalt naar een graad of 7. Donderdag overdag is het zonnig en droog en het wordt 17 graden. In de loop van de dag schuift op grote hoogte bewolking binnen vanuit het oosten. Later volgen ook lagere wolkenvelden, waar de zon in de middag last van kan krijgen. De wind komt uit het oosten tot noordoosten en is in de tweede helft van de dag actief in Zwolle met kracht 3. Dat is een matige wind.

Vrijdag is er een afwisseling van zon en wolken. Er is een zeer geringe kans op een buitje rond het middaguur. De noordoostenwind trekt verder aan: kracht 3 tot 4. Zaterdag keert de zon terug, terwijl de wind stevig blijft staan vanuit het oosten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)