Spits Giorney Rojer kiest voor Berkum

Foto van auteur

Foto: Rainer Fröhlich


Zwolle – Giorney Rojer zal in het nieuwe seizoen 2022-2023 deel uitmaken van de eerste selectie van hoofdklasser VV Berkum. De 22-jarige aanvaller speelt nu voor eersteklasser KHC, maar wil graag nog een stap zetten.

“Ik ben nog jong en heb ambities. Berkum speelt aanvallend voetbal en ik denk dat ik daar uit kan groeien tot een betere speler. Als Zwollenaar ken ik de club natuurlijk en ik heb er in de jeugd en in oefenwedstrijden ook tegen gespeeld,” aldus Rojer.

De aanvaller begon met voetballen bij plaatsgenoot Be Quick ’28, waar hij werd gescout door PEC Zwolle. Daar speelde hij drie seizoenen in diverse lichtingen van de jeugdopleiding, waarna een jaar bij de Onder19 van FC Emmen volgde. Toen een doorbraak in het profvoetbal uitbleef ging hij naar zondaghoofdklasser Hoogeveen en vervolgens naar Durham City, een club uit de Engelse Northern Football League. Dat buitenlandse avontuur bracht, mede door de situatie rond corona, niet was verwacht waarna hij terugkeerde naar Nederland en bij KHC ging spelen.

Rojer is breed inzetbaar. Hij speelde bij zijn clubs vaak als rechtsbuiten, maar kan ook op de linkerflank en als aanvallende middenvelder uit de voeten en heeft eerder ook op de rechtsback-positie gestaan. In het dagelijks leven volgt hij een MBO-studie Ondernemen en Retail, en in het verlengde daarvan is hij ook bezig om een eigen online kledingbedrijf op te zetten.

Giorney Rojer is de tweede speler die Berkum van ‘buitenaf’ haalt voor de komende jaargang. Eerder werd bekend dat de 28-jarige centrale verdediger Robert Talens de overstap van derdedivisionist ACV naar de Zwolse hoofdklasser gaat maken. Het grootste deel van de huidige Berkum-selectie blijft bij de club en met enkele spelers wordt nog gesproken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Spits Giorney Rojer kiest voor Berkum”

 1. Zo weer een prima aanvulling voor het vreemdelingenlegioen, die man in die witte blouse op de foto is dat de speler in kwestie of is dit die man die bij CSV 28 in het verleden in de lagere regionen mocht meevoetballen en nu hier als een godfather zonder enig vv berkum verleden gaat vertellen hoe het moet of is de man met de zwarte kleding nu de nieuwe speler?

 2. Dick, ik moet je even wat uitleggen.

  Die man in zwarte kleding gaat spelen in het witte witte shirt, wat hij samen met die man in het witte overhemd vast houd.
  Je zorgt nl voor nogal wat verwarring.
  Als die man nl een witte blouse draagt, dan heeft ie hoogstwaarschijnlijk in de kledingkast van zijn vrouw zitten snuffelen.
  En wat zijn verleden betreft…. Die heb jij toch ook?

 3. Die gladde domineeszoon links op de foto heeft er in ieder geval wel vioor gezorgd dat er geen toeschouwer meer komt kijken.

 4. Mocht er nog een speler van buitenaf komen – wat overigens zeer onwaarschijnlijk is bij deze Traditionsverein – laat hem dan het prachtige klassieke vv Berkum shirt aantrekken. Zo weet elke onnozel tenminste wie de speler is en wie niet.

 5. Hele enge vereniging dat Berkum 90 procent voelt zich niet echt thuis bij deze koopvereniging.
  De desbetreffende meneer links is samen met de andere 2 van Breda in het bestuur al jaren bezig om alles naar hun eigen hand te zetten,Zoontjes van sponsors eigen kinderen en kinderen van kennissen worden moeiteloos doorgeschoven naar selectie elftallen .De rest van de vereniging kan de bek afvegen en loopt teleurgesteld weg bij deze vereniging.Geen trainers geen vrijwillegers meer om op zaterdag de vette hap te bereiden massaal loopt iedereen weg.Geen toeschouwers bij de thuiswedstrijden van het vlaggenschip.Alleen maar veroorzaakt door deze 3 zogenaamde bestuurders.

Reacties zijn gesloten.