De Kringlopera brengt kringloopspullen tot leven

Foto van auteur

Zwolle – Bewoners van Zwolle-Zuid maken sinds 2015 muziektheater voor wijkgenoten onder de noemer Bruisende Buren, een initiatief van huis voor muziektheater KASKO. Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juni presenteren zij de voorstelling: De Kringlopera.

Deze editie slaan ze de handen ineen met Stichting Kringloop Zwolle: de winkel in Zwolle-Zuid vormt het decor van de muzikale theaterroute. De voorstelling werd in 2021 al geschreven en opgevoerd, maar vanwege de toen geldende maatregelen kon er slechts een beperkt aantal bezoekers komen kijken.

Karin Netten, directeur van KASKO: “De kaarten waren vorig jaar binnen een paar dagen uitverkocht. We willen graag meer wijkbewoners, kringloopbezoekers en andere geïnteresseerden de kans geven deze aanstekelijke voorstelling te bezoeken. Het is een feest om samen met de wijkbewoners deze voorstelling opnieuw te spelen in de kringloopwinkel.”

De Kringlopera is een ontdekkingsreis door de kringloopwinkel van Zwolle-Zuid. Het publiek doorloopt samen met de spullen, het kringloopproces: van het inleveren van spullen tot het vinden van een nieuwe eigenaar. Want wat gebeurt er met die oude schemerlamp, pedaalemmer of dat bijzettafeltje als ze bij de winkel worden ingenomen?

Met theater en muziek brengen de wijkbewoners van Zwolle-Zuid samen met de professionele theatermakers van KASKO de spullen uit de kringloopwinkel tot leven. Ook het Zwolse Vrouwenkoor Gioia en de Less is More Band zijn onderdeel van de voorstelling. Zowel de teksten (door Wessel de Vries) als de muziek (door Anne-Maartje Lemereis) zijn in 2021 geschreven in samenwerking met de wijkbewoners. De voorstelling wordt geregisseerd door Céline Hoex.

Speeldata: 10, 11 en 12 juni, op diverse tijden
Locatie: Kringloopwinkel in Zwolle-Zuid (Nieuwe Deventerweg 6)
Kaarten: Gratis kaarten zijn verkrijgbaar via www.zwolsetheaters.nl. Na afloop wordt gevraagd om een vrijwillige donatie naar draagkracht.