Het weer: Wolkensluiers en aantrekkende wind

Foto van auteur

Emmastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag hangen er wolkensluiers tussen de zon en Zwolle. Zonnestralen komen er flauwtjes doorheen. Met hulp van wind uit het zuiden tot zuidwesten warmt het net als maandag flink op in Zwolle. De stadsweerstations van Weblog Zwolle in Stadshagen en Dieze-Centrum meldden beide een middagtemperatuur rond 25 graden.

Dinsdag wordt die zomerse waarde nog een keer gehaald. Het warmst is het in de eerste helft van de middag. In de tweede helft gaat de temperatuur bergafwaarts door het binnenstromen van frisse zeelucht. Dat gebeurt met een wind die ‘s middags aantrekt naar kracht 3 tot 4, in het buitengebied mogelijk even kracht 5, een vrij krachtige wind. Eerst uit het zuidwesten, later uit het westen. ’s Avonds een verder dalende temperatuur, bij een kleine kans op een spatje regen.

In de nacht naar woensdag neemt de wind duidelijk af. Dat is tijdelijk want woensdag overdag trekt hij weer aan naar een dikke windkracht 3 uit het zuidwesten tot westen. Een zwakke storing nadert, met mogelijk een beetje regen in de avond en nacht. Overdag is er een afwisseling van wolken en zon. De middagtemperatuur is ongeveer 20 graden.

Donderdag en vrijdag is het wisselend bewolkt, wat betekent dat de zon geregeld in beeld verschijnt boven de stad. De kans op neerslag is niet nul, maar buien van betekenis lijken onwaarschijnlijk in de regio Zwolle. De temperatuur stagneert beide dagen onder de 20 graden.