Het weer: Herfstachtige week voor de boeg

Foto van auteur

Agnietenplas
Foto: Hans Smit

Maandag trekken herfstbuien in twee golven over Zwolle heen. Eentje in het begin van de ochtend met kans op onweer, en de volgende in de avond. Tussen de buiengolven laat de zon zich zien. Een verdwaald buitje is dan ook niet geheel uitgesloten.

’s Morgens steekt een matige bries op vanuit het zuidwesten, kracht 3 tot 4. Het is een winderige maar niet compleet verregende dag, die begint met een temperatuur van ongeveer 17 graden. In de middag is het 23 à 24 graden dankzij dat zonnetje tussen de wolken.

De avondbuien kunnen wel eens doorgaan tot in de nacht naar dinsdag. Misschien vallen ze stevig uit met hagel en onweer. De zuidwestenwind blijft ’s nachts staan.

Dinsdag komt de zon eerst even door de wolkensluiers heen. Tot in de middag is het droog terwijl de bewolking dikker wordt. Het wachten is op een nieuwe storing vanaf de oceaan. Deze doemt waarschijnlijk pas in het begin van de avond met regen op boven Zwolle. De middagtemperatuur blijft steken onder de 20 graden en er staat flink wat wind: zuidwest, kracht 4.

Woensdag belooft de beste dag van de week te worden voor wie het droog wil houden. De zon krijgt ruimte maar het blijft straf doorwaaien uit het zuidwesten. De middagtemperatuur is ongeveer 23 graden. Op donderdag is het iets koeler, een storing met waarschijnlijk veel regen trekt dan over de stad.

Zwolle heeft een wisselvallige, door wind en regen beetje herfstachtige week voor de boeg.

Foto 1
Agnietenplas - Foto: Hans Smit
Agnietenplas
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)