Benefiet Golftoernooi levert maar liefst €35.500 op voor Ronald McDonald Huis Zwolle

Foto van auteur

Foto: Paul van der Wal

Zwolle – Het Ronald McDonald Huis Benefiet Golftoernooi dat op vrijdag 20 mei werd gehouden heeft opgeleverd. Een prachtig bedrag dat ten goede komt aan de exploitatie van het Huis in Zwolle waar ouders kunnen logeren als hun kindje is opgenomen in Isala.

Het Ronald McDonald Huis ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers. Na drie jaar geen toernooi te hebben gespeeld was het fijn om te starten met een uitverkochte editie. In de baan verzorgden Stern Caterering met chefkok Gerda, Het Pestengasthuys en Bar Senang voor heerlijke gerechten in de baan.

De dag begin vol zonneschijn en de eerste uren werd er droog gespeeld. Vanwege de buien is werd er om 15:30 uur ‘afgetoeterd’ en kwam iedereen terug naar het Restaurant bij de Golfbaan de borrel en het diner. Ondank de pittige buien aan het einde van de dag kijkt de organisatie terug op een meer dan geslaagde dag en vindt het bijzonder dat zoveel organisaties zich in zetten voor het Huis. De flight Schreuder BV ging er met de eerste prijs vandoor.

Naast de sportieve strijd waren er in de baan drie restaurants in de baan waar topchefs van Stern Caterering, Over de Tong, Het Pestengasthuys en Bar Senang de lekkerste gerechtjes bereidden. Schuttelaar Wijnen verzorgde een passende wijn bij ieder gerecht. “Wat fijn om jullie hier na drie jaar weer te zien. We doen dit voor de ouders die het zo nodig hebben.” opende manager Lianne Booijink de dag. Ze sprak haar dankbaarheid uit naar vele bedrijven uit Zwolle en regio die het toernooi tot een groot succes maken. Van het aanbieden van spullen in natura tot het deelnemen zelf. “De betrokkenheid is zo groot in regio Zwolle, wat ben ik dankbaar dat zo veel ondernemers en organisaties ons een warm hart toedragen. Zonder deze hulp kan het Ronald McDonald Huis niet bestaan.” aldus Booijink.

Onder het genot van een flinke regenbui werd de prijsuitreiking en dagopbrengst voor het Ronald McDonald Huis bekend gemaakt. En het was een topdag met een opbrangst van €35.0500,- voor het Huis. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag. “Wat is het weer fijn om een mooi evenement te mogen organiseren voor het Huis. Een geweldige dag met leuke deelnemers en lekker eten. Het grootste cadeau van de dag was de fantastische cheque. Hiermee zijn wij voor vele ouders een tijdelijk thuis dicht bij het ziekenhuis.”.