Het weer: Kans op een bui, ‘s middags misschien met onweer

Foto van auteur

Sassenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag start Zwolle fris. Het kwik is ‘s nachts onder 10 graden gedaald. Een mengelmoes van wolken is aanwezig waar de ochtendzon langs moet manoeuvreren.

Vóór de middag is al een bui mogelijk en na het middaguur maakt Zwolle kans op een forsere jongen met onweer. Komt zo’n bui recht over de stad, dan kan dat in korte tijd een plens regenwater opleveren. Dikkere buien krijg je pas wanneer de temperatuur wat is opgelopen. Het maximum ligt woensdagmiddag in de buurt van 17 graden. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen. In een bui zijn windvlagen mogelijk.

’s Avonds dooft de buiigheid uit en klaart het op. In de nacht naar donderdag gaat de wind liggen en is er kans op mist in de regio Zwolle. De minimumtemperatuur in de stad is ongeveer 8 graden.

Donderdagochtend vroeg kan eventuele mist er nog even hangen, maar die verdwijnt spoedig. De zon zorgt daarvoor want is van de partij. Er ontstaat stapelbewolking die vooral rond het middaguur de zon kan afschermen. Uit de wolken valt geen regen. Het is een droge dag met in de middag een kwikstand rond 20 graden. Opwarming dus.

Vrijdag zet de opwarming door met hulp van veel zon en minder wolken. Het weertype en de temperatuur in het pinksterweekend zijn nog onzeker. Komende dagen zal duidelijker worden hoe het uitpakt.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)