Het weer: Forse buien op komst met onweer en mogelijk veel regen

Aa-landen
Foto: Ank Pot

Vrijdagochtend vroeg is het ongeveer 10 graden in Zwolle en er is kans op mist. Deze verdwijnt vlot en dan breekt de zon door sluierwolken heen. De bewolking neemt toe, het is de voorbode van een uit Duitsland naderende buienstoring die er zin in heeft.

Terwijl de temperatuur tegen de middag oploopt naar 20 graden, moet Zwolle rekening houden met de komst van fikse buien die veel regen produceren. Onweer is waarschijnlijk en er kan ook hagel naar beneden komen. Bij dit soort zware buien is er kans op krachtige windvlagen.

De buien kunnen spontaan ontstaan boven onze omgeving, maar de meeste doemen ’s middags en ’s avonds via Twente op. Wie niet verrast wil worden, houdt vanaf het middaguur een buien-app in de gaten. Buiten de buien om staat er een zwakke wind uit oostelijke richtingen.

In de nacht naar zaterdag gaat het buienfestijn nog door want we hebben te maken met een flink complex. Ook dan is onweer en forse regenval mogelijk. Zaterdag overdag komt het einde in zicht, maar wanneer dit precies gebeurt is nog niet te zeggen.

Zondag knapt het weer flink op, de zon doet mee tussen de wolken en het blijft waarschijnlijk droog tot de avond. De middagtemperatuur is ongeveer 23 graden en er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Foto 1
Aa-landen - Foto: Ank Pot
Aa-landen
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)