Het weer: Droog, zonnig en warmer

Foto van auteur

Celestraat

Zwolle – Donderdagochtend vroeg hangen er in de omgeving van Zwolle mistbanken. Die lossen vlot op. Het kwik in de thermometers gaat na een koele nacht gestaag omhoog. Op diverse plekken in de stad wordt ’s middags 20 graden gehaald. Dat is warmer dan in de afgelopen dagen.

Vooral in de ochtend is er ongehinderde zonneschijn. ‘s Middags ontstaan stapelwolken en komt enige sluierbewolking op grote hoogte binnen. Dankzij een hogedrukgebiedje boven onze omgeving blijft het vriendelijke karakter van het weer behouden. Regen wordt niet verwacht. De wind is zwak en draait bijna onmerkbaar van noordwest in de ochtend naar noordoost in de avond. Zo weinig wind helpt mee om er een aangename dag van te maken.

De nacht naar vrijdag is helder. Het kwik daalt iets onder 10 graden, maar overdag gaan we naar een ideale temperatuur van 23 graden. Zwolle krijgt een volop zonnige dag voorgeschoteld. De wind heeft de oosthoek opgezocht en trekt iets aan: matig, kracht 3.

Ook zaterdag is het weer dik in orde. Het is droog met veel zon en een temperatuur rond 23 graden. Zondag, eerste pinksterdag, neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. Een storing uit Frankrijk zet koers naar onze omgeving. Volgens de huidige berekeningen is het in de ochtend nog droog. In de tweede helft van de dag wordt de storing met een buienzone boven Zwolle verwacht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)