Het weer: Veel bewolking en regenachtig

Foto van auteur

Zwartewater
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend is het eerst droog. Wie vroeg op is, ziet misschien nog een flauw zonnetje ook. Maar de bewolking wordt snel dikker en het gaat regenen. Een neerslagzone trekt vanuit het zuidwesten over Zwolle.

Daar zijn we niet snel af. Ook in de middag is de bewolking dik en is het regenachtig. Dat gaat door tot in de avond, wanneer de neerslag een buiig karakter krijgt. Pas later in de avond breekt de bewolking en wordt het droog. De wind is over het algemeen matig, kracht 3, uit zuidelijke richtingen. De temperatuur in de regen varieert van 15 tot 18 graden. Donderdag is de neerslagzone weggetrokken, maar enkele losse buien kunnen tot ontwikkeling komen.

Donderdag komt de zon in beeld maar er zijn ook wolken, waartussen genoemde losse buien kunnen zitten. Rond het middaguur is de kans op buienactiviteit boven de stad het grootst. Het kan korte tijd stevig regenen. Er staat een matige wind uit het zuidwesten tot westen. Met een beetje geluk sleept Zwolle donderdag 20 graden binnen op de thermometers.

Vrijdag en in het weekend warmt het op. De temperatuur stijgt richting 25 graden. Tel daarbij op redelijk wat zon en weinig kans op regen, dan is de uitkomst een zomers weertype.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)