Het weer: Veel bewolking, kans op regen

Nieuwe IJsselbrug
Foto: Bob Koning

Woensdag wordt Zwolle overdekt door een wolkenpakket met weinig openingen voor de zon. Regen ligt de hele dag op de loer, maar de kans om nat te worden lijkt ’s middags en in het begin van de avond het grootst. Voor de middagregen uit stijgt de temperatuur naar ongeveer 15 graden. Regent het eenmaal, dan gaan daar een paar graden af.

Er staat een matige wind, kracht 3, uit het zuidwesten, later op de dag draaiend naar zuid. Een hele stoet regengebieden is van het zuidwesten uit onderweg naar onze omgeving. In de vroege ochtend van donderdag trekt een actieve neerslagzone over Zwolle. Het gaat dan flink regenen.

Donderdag overdag zijn er droge periodes met zonneschijn, afgewisseld met losse buien. De wind zoekt de zuidwesthoek weer op. De temperatuur boekt tijdelijk winst, ongeveer 18 graden is het ’s middags.

Het centrum van de oceaandepressie die alle neerslag met zich meevoert, trekt donderdag en vrijdag langs onze kust naar het noordoosten. Vrijdag levert dat behalve veel regen een forse wind op. Kracht 5 wordt momenteel voor onze regio berekend plus uitschieters tot ongeveer 60 kilometer per uur.

In het weekend zorgt de komst van een hogedrukgebied voor rustig en meest droog weer met zonneschijn. Het is wel koel voor de tijd van het jaar. De temperatuur zaterdag overdag is slechts 13 graden, zondag is 15 graden misschien haalbaar in Zwolle.

Foto 1
Nieuwe IJsselbrug - Foto: Bob Koning
Nieuwe IJsselbrug
Foto: Bob Koning

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)