Het weekendweer: Overdag droog met zon en wolken

Kinderspeelterrein van De Werkschuit.
Foto: Ank Pot

Zaterdag en zondag is het veruit de meeste tijd droog in Zwolle. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag bestaat een verhoogde kans op een paar druppels regen. Een regengebiedje trekt dan van zuid naar noord over het land, op een route vooral over het westen.

De zon vertoont zich op beide dagen van het weekend boven de stad, altijd in gezelschap van wolken. In de nacht van zaterdag op zondag is de bewolking dikker. Vermoedelijk heeft de zondagmiddag net wat meer zonneschijn in petto dan de zaterdagmiddag.

De temperatuur overdag klimt richting lente. Ongeveer 13 graden op zaterdag en op zondag met wat hulp van de zon misschien wel 15 graden. In de nachten daalt de temperatuur naar ongeveer 7 graden.

Zaterdag waait een matig windje door Zwolle, kracht 3 uit het zuiden. Zondag in het begin van de dag ook zo’n licht briesje, dan vanuit het zuidoosten. Later op de dag steeds minder wind.

Komende week ziet er vrijwel droog uit op de weerkaarten voor Zwolle. Een hogedrukgebied bouwt zich op. Wolkenvelden scharrelen rond en kunnen de zon een tijdje afschermen. De dinsdag houden we nog even in de gaten vanwege de nabijheid van een zwak regenfront. De wind stelt vooral in de eerste helft van de week weinig voor. De maximumtemperatuur overdag is ongeveer 10 graden. In de nachten daalt het kwik onder de 5 graden.

Foto 1
Kinderspeelterrein van De Werkschuit. - Foto: Ank Pot
Kinderspeelterrein van De Werkschuit.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)