Het weer: Zonnig, in de middag warm

Foto van auteur

Graedstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag eindigt de meteorologische zomer in stijl. Het is zonnig en de lucht boven Zwolle is blauw. Zelfs sluierwolken zijn schaars of geheel afwezig. Kurkdroog weer met een welkom briesje.

Het is ‘s morgens vroeg aan de frisse kant, het kwik is gezakt naar ongeveer 13 graden. De temperatuur in de stad loopt ’s middags gestaag op naar ongeveer 24 graden, net als dinsdag. De wind is matig uit het noordoosten tot oosten, kracht 3 tot 4. Daar kunnen windsporters wat mee. Regent het woensdag nog ergens? Ja, in de Alpen, en iets dichterbij, maken Luxemburg en het oosten van België kans op buien.

In Zwolle valt in elk geval tot en met vrijdag geen drup regen. De droge wind komt uit het oosten en het wordt ’s middags nog iets warmer. Donderdag en vrijdag kunnen we onder plenty zonneschijn 25 graden of meer verwachten. Op de weerkaarten geldig voor het weekend zijn zwakke neerslagsignalen verschenen. Overtuigend ziet dat er echter niet uit.

Wie smacht naar regen, kan zijn of haar hoop vestigen op een krachtig lagedrukgebied dat zich bij Ierland ontwikkelt. Mogelijk slingert dat volgende week dinsdag via Frankrijk een actief buiengebied met serieuze neerslag over onze omgeving. Dit houden we komende dagen in de gaten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)