Het weer: Veel zon, weinig wind en warmer

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg is de temperatuur onder een heldere nachthemel gedaald naar 10 graden of nog iets koeler. Een enkele fotogenieke mistbank in het buitengebied van Zwolle moet te vinden zijn.

De mistbanken verdwijnen ’s morgens snel onder de opkomende zon, die tot ver in de avond boven de horizon blijft. Op 21 juni beleven we de langste dag en de kortste nacht. Dit markeert het begin van de astronomische zomer. Het weer houdt zich prima aan de seizoensindeling. Dinsdag wordt in de stad op diverse plekken een zomerse 25 graden aangetikt op de thermometer. Er is weinig wind, zodat de zonnewarmte goed voelbaar is. Bewolking blijft beperkt tot sluiers op hoogte met daaronder enkele stapelwolken, minder dan op maandag.

Woensdag en donderdag stijgt het kwik boven de 25 graden uit, door een naar het oosten draaiende wind. Dat gebeurt onder een blauwe lucht met blakerende zonneschijn. Donderdagavond laat nadert een Franse onweersstoring. Het is nog even afwachten of Zwolle er dan al mee te maken krijgt. Vrijdag lijkt de kans op een onweersbui groter.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)