Het weer: Zomer in Zwolle

Foto van auteur

Westerlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag warmt het verder op in Zwolle. De zon schijnt lang en uitbundig op de stad. Aan de blauwe lucht worden weinig tot geen wolken verwacht. Ook in de nacht is bewolking met een lantaarntje te zoeken. Buienstoringen blijven voorlopig op afstand, het is de hele dag droog.

Kortom, het is zomer in Zwolle. De temperatuur stijgt van ongeveer 12 graden ’s morgens vroeg naar zo’n 27 graden in de middag. Van de wind uit het noorden tot noordoosten is weinig te merken omdat hij zo zwak is. Donderdag stijgt het kwik naar een nog hoger niveau, door een naar het oosten tot zuidoosten draaiende wind. Daarmee wordt over land extra warmte aangevoerd. Waarschijnlijk wijzen de Zwolse thermometers in de loop van donderdagmiddag een tropische 30 graden aan. In de avond komt vanuit het zuidwesten sluierbewolking opzetten.

Deze wolkensluiers horen bij een Franse onweersstoring, die boven België aankomt. In Zwolle en omgeving is donderdagavond de kans op een bui nog klein, volgens de huidige berekeningen. Donderdagnacht en vooral vrijdag overdag is de kans op een dikke bui die een bak water neerlaat een stuk groter. Gedonder kan in de buien zitten. De temperatuur komt vrijdag uit op een drukkende 25 graden. Na het weekend leveren we nog iets in op de temperatuur, maar deze verkoeling lijkt een tijdelijke zaak te zijn.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)