Het weer: Zonnig, in de loop van de ochtend meer wolken

Foto van auteur

Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag trekt vanaf het eind van de ochtend wat meer bewolking over Zwolle. De kans dat daar regendruppeltjes uit vallen is zeer gering. En de zon laat Zwolle dinsdag zeker niet in de steek.

De wolken komen vanuit het westen tot noordwesten, waar ook de wind vandaan komt. De wind is zwak en neemt in de middag wat toe: tot matig, kracht 3. Het is lucht vanaf de Noordzee en die drukt de temperatuur een beetje. Maar 21 graden in de middag is haalbaar, na een koel nachtminimum in de stad van ongeveer 11 graden. Om het in perspectief te zetten: maandagmiddag noteerde het weerstation van Weblog Zwolle in het centrum een maximum van 23 graden.

Een groot hogedrukgebied met het centrum bij de Azoren zorgt dat storingen niet recht over onze omgeving kunnen trekken. Langs onze omgeving schampen lukt wel. Woensdag en donderdag is dat te merken doordat vanuit het noordwesten meer bewolking over Zwolle schuift. Daar krijgt de zon op die dagen hinder van.

Woensdagavond en vooral in de nacht naar donderdag is er kans op wat regen. De middagtemperatuur op die dagen is ongeveer 21 graden. Vrijdag komt de zon weer beter door boven Zwolle, geholpen door stijgende luchtdruk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)