Onderzoek naar veiligheid Tank Terminal Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – De brandstofopslag Tank Terminal Zwolle (TTZ) is onveilig. Dat stelt een naburig bouwbedrijf bij de Raad van State. Donderdagmorgen was er een zitting over de milieuvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Zwolle heeft verleend aan Tank Terminal Zwolle B.V. voor de op- en overslag van minerale brandstoffen op een terrein aan de Katwolderweg in Zwolle.

Het gaat om aardolieproducten die worden aangevoerd door tankschepen, opgeslagen in bovengrondse opslagtanks en afgevoerd via tankauto’s. Het gaat om een wijzigingsvergunning die een uitbreiding van de opslagcapaciteit van het bedrijf mogelijk maakt. Een nabijgelegen vastgoedbedrijf is het niet eens met de vergunning en kwam in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bedrijf vreest voor de verslechtering van de luchtkwaliteit in de omgeving en is bang voor een toename van geluidsoverlast. Verder had het college volgens het bedrijf meer rekening moeten houden met de gevolgen voor de veiligheid in de omgeving.

Volgens het bouwbedrijf heeft de gemeente TTZ een milieuvergunning gegeven op basis van verouderde regels. De gemeente erkent de fout maar zegt dat TTZ ook met de nieuwe regels aan alle milieu- en veiligheidseisen voldoet. De uitspraak volgt over zes weken.

4 gedachten over “Onderzoek naar veiligheid Tank Terminal Zwolle”

 1. Zo’n bedrijf midden in een stad is ook niet echt meer van deze tijd eerlijk gezegd. Maarja, waar zou je die dan moeten neerzetten, bereikbaar met schepen?

 2. Mwah…. een bedrijf dat bang is voor geluidsoverlast door vrachtauto’s……..
  Pffff bang zeker dat ze overdag wakker worden ofzo?

  Goed idee om die brandstoffen over water te brengen. Scheelt een hoop vrachtautos op de weg – en de daarbij behorende gevaren.
  Bovendien is het vervoer per schip zeer milieuvriendelijk met minimale risico’s.

 3. het zal mij niets verbazen of het is belangenverstrengeling.
  uitbreiding van de terminal op het naast (braak) gelegen terrein bv.. is een optie.
  maar dat vastgoedbedrijf ziet waarschijnlijk euro`s..
  misschien hebben ze wel eigendomsrecht of een optie op het braak liggende deel naast de terminal.. EN kunnen ze met een procedure de terminal zelf weg krijgen.. presto!! een hele mooie locatie met opties, aan het water voor dure appartementen.

  met geluidsoverlast heeft het volgens mij niets te maken..
  alle vrachtwagens zijn daar verplicht om de motoren uit te zetten ivm veiligheid.
  en ik kom regelmatig aan de katwolderweg en ruik er nooit wat..
  en geloof me.. het moment dat je benzine gaat ruiken daar is het goed mis..
  dus stankoverlast lijkt mij enorm overdreven.

Reacties zijn gesloten.