Stadsfestival vol theater, muziek, kunst, dans en film in de Zwolse binnenstad

Foto van auteur

Foto: Christein van Hoffen

Zwolle – De tiende editie van het Stadsfestival in Zwolle begint op vrijdag 2 september. Te zien zijn onder meer Toneelgroep Oostpool, Eenvijfvijf en Robin Scherpen met For the Unseen Chapter III.

Het Stadsfestival is een driedaags cultureel festival vol theater, muziek, kunst, dans en film verspreid over verschillende locaties in de binnenstad van Zwolle. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking met Museum de Fundatie, Zwolse theaters, Hedon, Het Academiehuis, Stadkamer, ANNO museum in de maak en het Fraterhuis.

Het kloppend hart van het festival is het Grote Kerkplein, dat van vrijdag tot en met zondag is gevuld met muziek, theater, horeca, poëzie en filosofie. Hier zijn (gratis) concerten bij te wonen van onder andere Zuco 103, Stones Sessions, Freez, Sandra van Nieuwland en Primaat.

Op het Goudsteegplein bevindt zich het Familieplein. Hier kunnen de jongste festivalbezoekers op zaterdag en zondag genieten van onder andere Vos en Haas, de Zingende Zeemeerminnen, luisteren naar het muzikaal prentenboek of meedoen aan een van de workshops.

De Blijmarkt wordt omgetoverd tot een Zwols Montmartre. Gedurende het hele weekend zijn er diverse kunstenaars aanwezig die ter plekke kunst maken. Bezoekers kunnen er ook terecht voor kaartverkoop en informatie. Hier bevindt zich tevens het startpunt van de theater- en muziekroutes. De vrijdag- en zaterdagavond wordt afgesloten met een Silent Disco.

Behalve op de pleinen kunnen bezoekers voorstellingen op locatie bezoeken van Toneelgroep Oostpool, KASKO of Comedytrain. Of intiem theater beleven vanuit een gondeltje met Radman in een 18 meter hoog reuzenrad. Daarnaast kan elke avond een buitenfilm worden bezocht.

De kaartverkoop van het Stadsfestival is begonnen.