Middelburger die man aanreed na verkeersruzie in Holtenbroek krijgt flinke straf

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – Dominique van E., een 23-jarige man uit Middelburg, is donderdag schuldig bevonden aan een poging tot zware mishandeling in Holtenbroek. Ook achtte de rechtbank hem schuldig aan het besturen van een auto terwijl zijn rijbewijs was ingenomen.

Hij krijgt een gevangenisstraf van honderdtwintig dagen, waarvan er vier ten uitvoer worden gelegd. De Middelburger is verder een taakstraf opgelegd van tachtig uur en hij moet zijn slachtoffer duizend euro schadevergoeding betalen. Zijn rijbewijs mag hij voorlopig houden. De rechtbank gaf hem een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. Dit alles met een proeftijd van drie jaar en een meldplicht bij de Reclassering gedurende de proeftijd.

Van E. botste op 12 november vorig jaar op zijn voorganger op de Mozartlaan. Toen de bestuurder van de door hem aangereden auto uitstapte, dacht hij dat hij klappen zou krijgen. Hij stapte weer in zijn auto en bij het wegrijden schepte hij de man. Deze belandde op zijn motorkap en viel uiteindelijk een stuk verderop op het wegdek. Enkele dagen voor het ongeval was het rijbewijs van de Middelburger al ingenomen na een snelheidsovertreding.

Zijn slachtoffer, een Zwollenaar, raakte wonderwel niet ernstig gewond. Desondanks heeft het voorval diepe uitdruk op hem gemaakt waardoor hij nog steeds last heeft van slapeloze nachten. Het moment dat hij dacht hoe hij van de motorkap af kon komen spookt dan door zijn hoofd. De rechtbank kende hem daarom een immateriële schadevergoeding toe van duizend euro. Van E. moet de centen overmaken naar de staat. Als hij dit niet doet zal hij twintig dagen worden gegijzeld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)