Het weer in het weekend: Zaterdag eerst kans op een bui, daarna zonnig en droog

Foto van auteur

Industrieweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdagochtend moet eerst nog met een buitje rekening worden gehouden. Daarna is het gedaan met de buiigheid en kent het weekend een droog vervolg met veel zonneschijn. Stapelwolken zijn er ook, maar die kunnen geen kwaad.

De zaterdag start met slechts enkele graden boven nul op de thermometer. ‘s Middags is 7 graden ongeveer het maximum. Er steekt een matige bries op uit het noorden tot noordoosten, die het voor het gevoel kouder maakt. Droge lucht wordt aangevoerd. In de loop van de dag verdwijnen de meeste wolken. Het gaat ’s avonds licht vriezen. Kraakhelder weer, gunstige omstandigheden voor de Landelijke Sterrenkijkdagen dit weekend.

Zaterdagavond rond zeven uur is aan de zuidwestelijke hemel een samenstand van de planeten Venus en Jupiter te zien. Het zijn daar de helderste hemel-objecten. Venus staat het laagst en is het helderst.

Zondagochtend vriest het licht. De zon heeft weinig last van enkele stapelwolken, die onschuldig over de stad drijven. Het kwik komt omhoog tot ongeveer 5 graden in de plus. Het is droog en dat blijft het tot diep in de nieuwe week. De wind komt uit het noordoosten en is ’s middags matig.

Komende week zit de wind vast in de noordoosthoek. Daarvandaan krijgen we droge en vrij koude lucht. Zwolle ziet de hele week veel zon. In de nachten daalt het kwik enkele graden onder het vriespunt, overdag stijgt het tot +5 à +7 graden. Als je op het zuiden uit de wind zit, voelt het een stuk warmer aan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)