Het weer: Kans op een ochtendbui en koeler

Foto van auteur

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag trekt in de eerste helft van de ochtend een buienlijntje over Zwolle. De buien komen vanuit het noordwesten en worden tussen zes en negen uur in onze omgeving verwacht. Ze zijn plaatselijk, zodat Zwolle mogelijk buiten schot blijft.

Tijdens de passage draait de wind van het zuidwesten naar het noordwesten. Uit die richting stroomt koelere lucht hierheen. We beginnen ’s morgens met circa 17 graden op de thermometer en daar komt weinig bij. Het maximum in de stad is ’s middags zo’n 21 graden. Daarbij staat er een matige noordwestenwind die met een dikke kracht 3 door de stad blaast. Tijdens de doorkomst van het buienlijntje ‘s morgens valt het met de zon tegen. Later op de dag breekt ze beter door, maar uitbundig zonnig wordt het dinsdag niet.

Woensdag ligt Zwolle onder aanvoer van koele zeelucht uit het noorden. ‘s Nachts is de minimumtemperatuur ongeveer 13 graden, de middagtemperatuur stijgt een fractie boven 20 graden uit. Het is een afwisseling van zon en wolken boven de stad. De kans op een buitje is zeer klein.

Donderdag draait de wind naar het oosten en boekt de temperatuur enige winst. Een maximum van ongeveer 24 graden in de stad. Het is een droge dag met vermoedelijk veel middelbare en hoge bewolking. De zon probeert zich daar doorheen te wurmen. Vrijdag is het droog met zon en wolkenvelden, en wordt het nog iets warmer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)