Het weer: Warm met zon en sluierwolken

Foto van auteur

Blekerswegje
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag prikt de zon boven Zwolle een stuk makkelijker door de wolkensluiers heen dan maandag. Het kwik gaat onder de zonneschijn omhoog richting 30 graden, de warmte is nog niet verdreven. Dinsdag is een wederom droge zomerdag zonder buien.

De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig. Het wachten is op een onweersstoring uit Frankrijk. Deze wordt woensdag boven onze omgeving verwacht, met mogelijk in de ochtend al een onweersbui. Benauwde condities met ook woensdagmiddag en -avond kans op een fikse bui. Kortom, het weer is hoogst onbetrouwbaar. De buien komen vanuit het zuiden opzetten of ontstaan hier ter plekke. Van tevoren is niet aan te geven hoe stevig zo’n bui uitpakt, maar houd woensdag rekening met onweer, mogelijk veel regenwater en hagel.

Donderdag is er ook nog kans op een bui. De zon heeft te kampen met een wisselend wolkenbeeld. De middagtemperatuur ligt in de buurt van 25 graden. Vanaf vrijdag is het nog een paar graden minder warm: ongeveer 23 graden ‘s middags. Een frontensysteem nadert Zwolle met een beetje regen. De wind komt vrijdag en in het weekend uit de koelere westhoek.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)