Online statenvergadering volgen slaat aan

Foto van auteur

Zwolle – Gemiddeld kijken maar liefst 250 mensen iedere maand via internet naar de vergaderingen van Provinciale Staten. Dat blijkt uit de bezoekerscijfers van de vergaderingen online van 2008. De vergaderingen van de Commissie Ruimte, water en duurzaamheid worden gemiddeld door 200 mensen per maand bekeken, de vergaderingen van de commissie Economie, mobiliteit en bestuur en de commissie Jeugd, sociale infrastructuur en cultuur door gemiddeld 140 mensen per maand.

Eind 2006 is de griffie begonnen met het online uitzenden van de vergaderingen van Provinciale Staten. Sinds mei 2007 zijn ook de vergaderingen van de Statencommissie te zien via internet. Gemiddeld kijken er 100 mensen live mee via internet tijdens de vergaderingen van Provinciale Staten. In de maand na de vergadering kijken nog eens 150 mensen naar de uitzending online, waardoor een vergadering gemiddeld door 250 mensen wordt bekeken in een maand tijd.

Commissies
Ook de vergaderingen van de Statencommissies worden goed bekeken. De commissievergaderingen Economie, mobiliteit en bestuur en de commissie Jeugd, sociale infrastructuur en cultuur worden live door ongeveer 50 mensen gevolgd en in de maand na de vergadering door nog eens gemiddeld 100 mensen waardoor het totaal aantal kijkers per commissievergadering op 150 mensen komt. De vergaderingen van de commissie Ruimte, water en duurzaamheid trekken nog meer kijkers per maand. Daar ligt het gemiddeld rond 210 mensen per maand.

Uitschieters
De best bekeken vergadering van Provinciale Staten is de vergadering van 25 juni 2008. Tijdens deze vergadering stond het Burgerinitiatief intensieve veehouderij op de agenda. Deze vergadering is in één maand tijd maar liefst 471 keer bekeken. Op de avond zelf keken 224 mensen via internet naar de vergadering. Ook de vergadering van Provinciale Staten van 29 oktober werd goed bekeken. Deze vergadering is in een maand tijd door 344 mensen bekeken en op de avond zelf door 158 mensen. Op de agenda van deze vergaderingen stond o.a. het voorkeursvarianten gebiedsontwikkeling luchthaven Twente e.o. en het Streekplan IJsseldelta-Zuid.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)