Het weekendweer: Warm en vrij zonnig, zondag misschien een bui

Foto van auteur

Vijver de Dobbe
Foto: Ank Pot

Zaterdag en zondag is het warm in Zwolle. De zon heeft beide dagen de overhand hoewel ook wolkenveldjes overdrijven. Het zijn veelal sluierwolken op grote hoogte. Zondag schuiven tevens middelbare wolken over de stad. Misschien zit daar al een bui tussen.

Sommige weermodellen berekenen zondag overdag een bui uit Frankrijk, andere niet, dus iets om in de gaten te houden. Beide dagen van het weekend beginnen met ongeveer 12 graden op de thermometer. ’s Middags warmt het onder de septemberzon op naar 24 tot 26 graden. Dat zijn zomerse temperaturen. Zwolle ligt nog onder een hogedrukgebied dat zorgt voor weinig wind uit het noordoosten op zaterdag. Een tikje meer wind uit het oosten op zondag, kracht 3.

Zondagavond wordt de bewolking dikker en misschien arriveert een bui. Geen reden om ’s avonds een barbecue te schrappen want pas laat op de avond of in de nacht naar maandag worden ze hier verwacht.

Maandag overdag komt het zeker tot buien boven Zwolle, met kans op onweer. In korte tijd kan een hele lading water in de stad worden gestort. Een actieve storing die vanuit het zuidwesten overtrekt is de schuldige. Reken op veel bewolking, regen en een aantrekkende wind. Ondanks dat staat ’s middags nog 23 graden op de thermometer.

Vanaf dinsdag koelt het bij een verder toenemende zuidwestenwind serieus af. Zwolle komt in wisselvallig herfstweer terecht met telkens nieuwe regenzones vanaf de Atlantische Oceaan.

Foto 1
Vijver de Dobbe - Foto: Ank Pot
Vijver de Dobbe
Foto: Ank Pot