FC Zwolle pakt misdragingen van supporters aan

Foto van auteur

Zwolle – De laatste maanden is er een toename van schade en overlast veroorzaakt door toeschouwers van FC Zwolle. FC Zwolle ondervindt veel last van dergelijke misdragingen en roept de toeschouwers op om in het belang van FC Zwolle te handelen, zich aan de regels te houden en positief bij te dragen aan de sfeer in het stadion.

De kosten van de schade aan stadion en bussen worden op FC Zwolle verhaald en kosten de club veel geld. Daarnaast is FC Zwolle wederom aangeklaagd door de KNVB naar aanleiding van de wedstrijd tegen RBC Roosendaal wegens kwetsende spreekkoren en het gooien van voorwerpen op het veld. Hierdoor loopt FC Zwolle een aanzienlijk risico wederom beboet te worden door de KNVB. “We praten alles bij elkaar over duizenden euro’s.” FC Zwolle is zich ervan bewust dat het slechts gaat om een klein deel van de toeschouwers en zal er alles aan doen om hij of zij die zich misdraagt individueel te straffen in de vorm van een stadionverbod. Ook zal in alle gevallen getracht worden de geleden schade op de persoon te verhalen. Hiervoor zal er nadrukkelijk gebruik worden gemaakt van het videosysteem in het stadion.

Voor de duidelijkheid geeft FC Zwolle aan dat kwetsende spreekkoren richting scheidsrechters en tegenstanders verboden is. Het gooien van welk voorwerp dan ook is vanzelfsprekend ten strengste verboden. Dus ook het gooien van de kartonnen drinkbekerhouders.

FC Zwolle vraagt aan alle bezoekers van het stadion in het belang van FC Zwolle te handelen, zich aan de regels te houden en positief bij te dragen aan de sfeer in het stadion.

15 gedachten over “FC Zwolle pakt misdragingen van supporters aan”

 1. Goed zo! Aanpakken die lui..

  Alhoewel ik vind dat ze bij de wedstrijd tegen RBC geen boete kunnen krijgen. De keeper daagde de supporters meerdere malen uit met het teken: Kom maar op! Tja.. dan vraag je er ook een beetje om.

  Emotie bij sport is oke. Maar een spreekwoord moet niet herhaald worden wanneer er al 3 keer is omgeroepen dat het niet op prijs wordt gesteld.

 2. Met al die camera’s in en om het stadion en dat zenuwcentrum boven de eretribune moet het toch niet moeilijk zijn de jochie’s er uit te pikken die dit veroorzaken…..
  Met die camera’s kun je zo precies inzoomen dat je de tekst op een pakje vloei nog kunt lezen. Dus FCZ niet zielig klagen gewoon aanpakken die lui!

 3. Ja zwolle gaat er alles aan doen….
  Want zwolle is het braafste jochie van de klas.
  Zeg niet dat het allemaal zo maar kan….
  Maar als ik zie wat er bij andere clubs gebeurt valt het bij zwolle nog wel mee.
  En die spreken ze allemaal vrij.
  Ach ja zal wel afscheid kado wezen van de huidige voorzitter.
  Nog een keer flink wat supporters pesten.

 4. Wat een gezeik! Er mag weinig meer in Zwolle(en voetballand)…
  Triest dat er niet gekeken wordt naar evt aanleidingen voor spreekkoren etc. Gewoon de supporters weer de lul laten zijn, zo gaat dat nu altijd. Triest!
  Die keeper van RBC, regelmatig prutsers van scheidsrechters, noem maar op. Pak die gasten dan op z’n minst op een gelijke manier aan als supporters.
  Als we allemaal zo stijfjes en stil moeten gaan zitten als op de hoofdtribune, is er ook geen donder meer aan in het stadion.
  Laat ze maar lekker stadionverboden uitdelen, dan zit er straks geen hond meer in het stadion op deze manier.

  Forza Zwolle!!! Wij laten ons niet gek maken door deze media flauwekul!!!! Wat mij betreft meer vlam in de pan!!!!! Spanning, emotie, strijd etc. Dat is toch ook waarvoor je naar het voetbal gaat!

 5. Eens met loyal.

  Zaken als pissen in de bus, dat roepen de buschauffeurs zelf over zich af door de wc op slot te laten. De hele anti-buscombisfeer (en de baldadigheid / “misdragingen” daaruit voortkomend) is volledig aan FC Zwolle zelf te wijten. Juist door op elke slak zout te leggen worden supporters opstandig,

  Midden jaren 90 was dit allemaal wel heel anders: er was bier in de bus op de heen- en terugreis, je kon normaal naar de wc, er waren hapjes die rondgingen. Naar mijn idee is deze gezelligheid verdwenen, doordat FC Zwolle alles is gaan verbieden. Het is geen feest meer om in zo’n bus te zitten en supporters gedragen zich hierna.

  Mijn idee: geef supporters hun vrijheden terug en ze zullen zich automatisch schappelijker opstellen. Supporters die zich desondanks misdragen, mogen dan hard worden aangepakt, maar dat vind ik eigenlijk een vanzelfsprekendheid.

  Het enige wat wij willen is bier en tieten.

 6. De spreekkoren vielen wat mij betreft wel erg mee. Geen nare ziektes, geen rascisme, gewoon over hoeveel plezier die gozer met een ….. kan hebben.

  Toen met Zuidam, dat vond ik te ver gaan.

 7. Ja Zwolle wordt weer aangeklaagd door de corrupte KNVB wegens vermeende spreekkoren, de GAE anderzijds wordt steevast vrijgesproken en/of geseponeerd zoals laatst weer met het Lim-Duan incident in D’ter.

 8. Zwolle pakt supporters aan?

  Zwolle maakt supporters monddood en verkracht alle sfeer. Dit had de titel moeten zijn.

  Oke, spreekkoren aan pakken is goed. Maar om je eigen supporters om het minste geringste aantepakken gaat wel heel ver. Helemaal als je alleen enkelingen durft aantepakken. Zodra het om grotere groepen supporters gaat, durven deze beveiligers niet optetreden. Waarom treed men anders wel op op vak 21 en waar maar een handje vol mensen zitten? En waarom durft men dit niet op de ME tribune te doen?

 9. Uit de kas van de FC wordt zwijggeld betaald aan slachtoffers van de misdragingen van sponsoren en persoonlijke vrindjes van de heer van Vliet.

 10. Het blijkt wel weer dat FCZ zich als schandknaapje van de KNVB opstelt. Elke grote club heeft een eigen supporters beleid en FCZ neemt die van de KNVB klakkeloos over.
  Zo worden trouwe supporters met overdreven straffen aangepakt zonder een alternatief aan te bieden. Voetbal is inderdaad emotie en de supporter die oprecht spijt betuigd hoeft niet jarenlang zijn club te missen voor een misstap.
  Geen wonder dus ook dat de supporters van onze vrienden verder op de rivier een stuk trouwer zijn aan hun club dan hier in Zwolle.
  Voorbeeldje van hoe het ook kan:

  http://www.feyenoord.nl/content/pdf/Supporterszaken/Gedragsregels 2008-2009.pdf

  Het is bij Feijenoord ook al een trend geworden om fanatieke supporters te weren met allemaal nieuwe gedragsregeles, maar ze hebben wel een eigen supportersbeleid.

 11. Is de bron belangrijk dan? Het gaat erom dat het gebeurd is en dat Zwolle helemaal niets hier aan heeft gedaan.

  Gelukkig is de dader laatst failliet gegaan.

Reacties zijn gesloten.