Slachtoffer ernstig ongeval in Stadshagen maakt het goed

Foto van auteur

Foto: Peter Denekamp

Zwolle – De 57-jarige Zwollenaar die maandagavond ernstig gewond raakte door een valpartij op de Twistvlietweg maakt het goed. Het slachtoffer, E.B., is donderdag uit het ziekenhuis ontslagen. B. gaf aan liever met zijn initialen genoemd te willen worden.

“Ik weet helemaal niets meer van maandagavond,” zeg B. “Het begint pas de volgende ochtend als ik wakker word in het ziekenhuis.” B. is geschrokken van de berichten in de media. “Ik had geen idee dat het zo ernstig was,” zegt B. “Dat er twee ambulances voor mij waren en zelfs de traumahelikopter onderweg was.”

B. weet niet meer waardoor hij ten val kwam met zijn elektrische fiets. “Ik fiets daar wel vaker en zou het echt niet weten.” Wel durft hij uit te sluiten dat iemand anders betrokken is geweest bij het ongeval. Ook de politie gaat uit van een eenzijdig ongeval. Op het rechte stuk waar de Zwollenaar onderuitging zitten geen obstakels in de weg.

B. heeft behalve wat wonden in zijn gezicht geen letsel aan het ongeluk overgehouden. “Ik moet nog naar de kaakchirurg omdat er mogelijk een oppervlakkig breukje in mijn kaak zit.” Ook gaan artsen nog verder onderzoeken of er mogelijk sprake is van een medisch probleem waardoor B. plotseling van zijn fiets viel.

De Zwollenaar is de hulpverleners en het ziekenhuispersoneel dankbaar. “Ik wil heel graag de mensen die direct bij mij waren toen het gebeurde bedanken,” zegt B., terwijl hij nauwelijks zijn emoties kan bedwingen. Hij hoopt snel weer op zijn elektrische fiets te kunnen stappen. “Ik zit er nu wel over te denken om voortaan een fietshelm te dragen,” zegt hij. Een verstandig besluit en tegelijkertijd een goed advies aan andere gebruikers van elektrische fietsen. “Het bespaart ze dan toch wat ik nu allemaal meemaak. En dan heb ik nog geluk gaat dat het zo is afgelopen,” aldus B.