FC Zwolle stelt Everse op non-actief

Foto van auteur

Zwolle –  FC Zwolle heeft maandagmorgen trainer/coach Jan Everse op non-actief gesteld. Een vreemd incident is de oorzaak van het besluit van het bestuur, schrijft weekblad Voetbal International. Een zoon van een bestuurslid had vrijdag de vrouw van Everse van de tribune gestuurd tijdens het thuisduel van FC Zwolle met BV Veendam, omdat ze op de verkeerde plaats was gaan zitten. Na afloop van de wedstrijd zocht trainer Everse de zoon op en sprak hem aan op het voorval. Even later passeerde die zoon ook nog eens Everse en diens vrouw tijdens het uitdelen van bittergarnituur. Toen Everse daar vervolgens iets van zei, escaleerde de situatie en kreeg de voormalig international het aan de stok met het bestuur van FC Zwolle.

Vorige maand veroverde de trainer nog de vierde periodetitel met zijn ploeg. Qua prestaties doet Everse het goed met FC Zwolle, dat de vijfde positie bezet in de Jupiler League en onlangs de vierde periodetitel pakte. In de vijfde periode heeft de ploeg het moeilijker, met drie punten uit vier duels en de zeventiende plaats. Eén jaar geleden leek een afscheid aanstaande toen beide partijen het niet met elkaar eens waren over contractverlenging. De trainer zou te veeleisend zijn geweest. Uiteindelijk lukte het erevoorzitter Gaston Sporre om Zwolle en Everse alsnog bijeen te houden. Everse is bezig aan zijn derde seizoen met FC Zwolle. De 55-jarige Rotterdammer loodste de club achtereenvolgens naar de negende en vierde positie van de Jupiler League.

Jan Everse zou zich hebben misdragen, waardoor FC Zwolle zich genoodzaakt voelt met de 55-jarige trainer te breken, zo laat de club weten via de eigen website.

Het bestuur van FC Zwolle stelde maandagochtend coach Everse op non-actief. ‘Dit niet vanwege de sportieve prestaties, maar vanwege misdraging gepaard gaande met fysiek contact jegens een collega/medewerker van FC Zwolle, afgelopen vrijdag na de wedstrijd’, zo luidt de verklaring van de eerstedivisionist.

FC Zwolle heeft al vaker problemen gehad met Everse, die erom bekend staat zelden een blad voor zijn mond te nemen. Naar aanleiding van het incident van afgelopen vrijdag wil het bestuur de voormalige international ontslaan.

‘Het bestuur heeft Jan Everse herhaaldelijk zonder resultaat aangesproken op zijn gedrag en over zijn communicatie en negatieve opmerkingen over de club en degenen die daarbij betrokken zijn. Jan Everse heeft door zijn gedrag een onwerkbare situatie doen ontstaan.’

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

51 gedachten over “FC Zwolle stelt Everse op non-actief”

 1. Gelezen op fczwolle.nl:

  Het bestuur van FC Zwolle heeft vanmorgen de trainer/coach van de club, Jan Everse, op non-actief gesteld. Dit niet vanwege de sportieve prestaties, maar vanwege misdraging gepaard gaande met fysiek contact jegens een collega/medewerker van FC Zwolle, afgelopen vrijdag na de wedstrijd.

  Het bestuur is van mening dat er in geval van een leidinggevende functie juist sprake dient te zijn van voorbeeldgedrag en dat daar nu geen sprake van is geweest. Integendeel, van de club kan niet gevergd worden dat de arbeidsovereenkomst in stand blijft.

  Derhalve zal er een verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst uitgaan. Het bestuur heeft Jan Everse herhaaldelijk zonder resultaat aangesproken op zijn gedrag en over zijn communicatie en negatieve opmerkingen over de club en degenen die daarbij betrokken zijn. Jan Everse heeft door zijn gedrag een onwerkbare situatie doen ontstaan.

 2. Niet zo gezellig !!!

  Hoe is het mogelijk dat een stad met 120.000 inwoners niet in staat is om een stabiele BVO binnen de poorten te hebben ?

 3. Zo’n trainer krijgt FC Zwolle nooit weer en dat voor een paar bitterballen, ik zou zeggen, laat het je smaken. FC Zwolle zonder Jan is als Feyenoord zonder Verbeek of PSV zonder Stevens. Wie gooit de sloopkogel tegen het nieuwe stadion. Kunnen ze volgend jaar mooi bij Berkum trainen.

 4. Ik hoop dat Jan gauw bij een normale club aan de gang kan NEC bijvoorbeeld.
  Het zoontje van een bestuurslid waar praten we over? Kon zeker geen normale baan vinden en moet nou de grote jongen uithangen bij de FC wat een lulhannes. Geef die gozer een stadionverbod voor de rest van z’n leven. Zit in me bloed dat FC Zwolle maar eigenlijk is het 1 grote strontverening wat natuurlijk door dat shitbestuur komt.

 5. Het bottert niet- al tijden- tussen het bestuur en onze trainer.

  Anders had je alleen maar gelachen om het bitterballen incident.

  Het bestuur heeft gewacht op een incident en dit is gekomen.

  Zou goed zijn dat het bestuur nu ook eens opstapt, want in de voetbal wereld gelden wat andere wetten dan op een net advocatenkantoor.

  Jammer, jammer en zeer triest.

 6. @mArk
  Weinig tot niets mbt de inhoud van dit artikel. ! Het is slechts een constatering.

  Dus eigenlijk net zoveel als FC Zwolle met voetbal te maken heeft ;D ;D ;D

 7. Ik vind Jan Everse ook een goede trainer met veel voetbalhumor. Maar ik ga niet direct de schuld bij het bestuur leggen. Jan Everse is een erg lastig iemand die overal zeggenschap over wil hebben en erg koppig kan zijn.

  Zoals Zwolle zei komt het door meerdere situaties en conflicten en zelfs dat er fysiek geweld is gebruikt. Op dat moment vind ik het een juiste beslissing.

  En we hebben zelfs betere trainers als Jan Everse gehad.. dus zo wanhopig moeten we ook alweer niet zijn.

 8. Daar gaan we weer.

  Het moet wel erg geescaleerd zijn wil dit een legitieme reden zijn een trainer op non-actief te stellen.

  Heeft Jan er een aantal naar de grond geslagen ofzo?

 9. Slechte info hier, betrof niet een zoon van een bestuurslid. Is uit de lucht gegrepen. Jan ging helemaal over de rooie om een stukje worst en een voorval eerder op de avond met zijn vrouw die op een andere tribune wilde gaan zitten. Binnen ieder normaal bedrijf zou overigens desbetreffende medewerker ontslagen zijn.

  een getuige..

 10. Door: Floris Hilferink en Jeroen Kuiper

  ⤽Ik krijg je nog wel.⤝ Met deze woorden heeft Jan Everse zichzelf ??met een pistool door zijn eigen voet geschoten??, zo vertelt FC Zwolle-voorzitter Ronald van Vliet. De trainer kreeg maandag zijn congé bij FC Zwolle, nadat hij een medewerker van de club heeft bedreigd. ⤽Niemand kan zich zoiets permitteren en zeker niet iemand met een voorbeeldfunctie.⤝

  Van Vliet zegt in een reactie het vertrek van Everse te betreuren, maar niet anders te kunnen dan hem de wacht aan te zeggen. ⤽Het is een goede trainer, maar zijn gedrag na afloop van de wedstrijd tegen BV Veendam van afgelopen vrijdag kan niet door de beugel.⤝ De preses van de eerstedivisionist legt het voorval uit. ⤽Het is een beetje een raar verhaal. Everse voelde zich gepasseerd nadat een schaal met hapjes aan hem voorbijging. Bovendien was hij boos, omdat zijn vrouw van de tribune is gestuurd nadat zij op een verkeerde plek ging zitten. Hierop heeft hij een medewerker van de club aangesproken, hem in zijn nek vastgegrepen en gezegd: ??Ik krijg je nog wel??.⤝ Van Vliet erkent bovendien dat dit niet het eerste incident is, waarbij hij zijn vraagtekens zet bij het gedrag van de trainer. ⤽Dat was voor ons voldoende aanleiding om ontslag voor hem aan te vragen.⤝

  Everse zelf bagatelliseerde het voorval. ⤽Hij ontkende het niet, maar deed er nogal luchtig over⤝, vond Van Vliet. ⤽??Jullie hebben eindelijk een stok om me mee te slaan??, zei Everse.⤝ Van Vliet wil duidelijk maken dat een trainer zijn eigen mening mag hebben, maar dat dit niet ten koste mag gaan van de club. Zo vertelde Everse te pas en te onpas in de pers dat het bestuur van de club over weinig voetbalverstand beschikt. De spelersgroep reageerde volgens de voorzitter geschokt, maar ze hield er rekening mee dat zoiets wel eens zou kunnen voorkomen. ⤽Ook zij kennen de trainer.⤝ In zijn eerste dienstverband bij de Zwollenaren, eind jaren negentig, zou er zich ook al een dergelijk incident hebben voorgedaan, maar Van Vliet wil hier verder niet op ingaan. ⤽Ik wil Everse vooral niet beschadigen en heb geen zin om oude koeien uit de sloot te halen.⤝

  Nogmaals maakt Van Vliet duidelijk dat hij het vertrek van Everse betreurt. ⤽We zijn een goede trainer kwijt, maar hij was niet te handhaven. Hoe kun je het respect nog verwachten als je een medewerker op zo??n manier bedreigd?⤝ Na tweeënhalf jaar komt er door het vertrek van Everse een einde aan een moeizaam huwelijk. Diverse malen ruzieden de club en Everse in de pers, waarbij opvallend was dat dit de sportieve prestaties niet beïnvloedde. De afgelopen twee seizoenen eindigde FC Zwolle als negende en vierde in de competitie.

  FC Zwolle heeft na overleg met de spelersgroep aan assistent-trainer Claus Boekweg en keeperstrainer Sierd van der Berg gevraagd om het seizoen af te maken. Dinsdagochtend hoopt de club van Boekweg uitsluitsel hierover. Zwolle staat momenteel vijfde in de Jupiler League en legde onlangs beslag op de vierde periodetitel.

  jouweb.windesheim.nl/

 11. Ik heb vrijdag het incident gezien en zag dat Everse de medewerker 2 keer behoorlijk hard sloeg. De jongen had een blauw oog zelf nadien.
  Het lijkt me logisch dat dit bij geen enkel bedrijf kan, en het ontslag is dan terecht vind ik.
  Boekweg wordt gevraagd trainer te worden!!

 12. Pffff jezus zeg. Dit is echt de druppel . Kan van Vliet misschien nu ook eindelijk eens oprotten??!!!! Sinds die kerel aan de MACHT is bij ONZE Fc is er alleen maar onrust/shit/en gezeik.
  Hier hebben wij als supporters helmaal geen zin in. Wij willen juichen, goed voetbal zien en prijsjes pakken….
  Everse heeft die jongen gewoon in een joviale uitbundige sfeer in zn nek gepakt. Kom op zeg waar gaat dit over????
  Stelletje…….. BITTERBALLEN!!!! 🙁 >:(

 13. ja luister , als iemand op zijn werk een ander voor zijn muil henkietimmert dan is dat een gegronde reden voor ontslag op staande voet, arbeidsrechtelijk gezien ook.

 14. FC Zwolle heeft maandag namens de spelersgroep Claus Boekweg gevraagd het stokje over te nemen van de op non-actief gestelde Jan Everse.

  Boekweg is momenteel assistent-coach en heeft niet alle vereiste papieren. ⤽Als Claus Boekweg en de rest van de staf akkoord gaat, vragen we dispensatie aan bij de KNVB⤝, aldus voorzitter Ronald van Vliet.

  Everse
  Na uitvoerig overleg binnen het bestuur is besloten Everse op non-actief te stellen. De coach overschreed een grens tijdens een incident met een medewerker van FC Zwolle.

  ⤽Er zijn intimiderende woorden gebruikt. Jan Everse had een agressieve houding. Het is niet ondenkbaar dat het nog een keer gebeurt. Dat is kennelijk het temperament van die man⤝, aldus Van Vliet.

  Druppel
  De preses van de nummer vijf van de Jupiler League kent de regels. ⤽Wat er gebeurd is, is geen reden voor ontslag op staande voet. Vandaar dat wij hem op non-actief hebben gesteld.⤝ Het incident, dat vrijdagavond na het duel met Veendam (3-2) plaatshad, bleek de spreekwoordelijke druppel.

  Als voorbeeld noemt Van Vliet: ⤽Onze kledingsponsor is Hummel en Jan Everse zit op de bank met een andere jas. En hij loopt op voetbalschoenen op plekken waar dat niet mag.⤝

  Spelersraad
  Het bestuur heeft de spelersraad om zijn mening gevraagd over de nabije toekomst. ⤽De spelers waren niet verbaasd over dat de bom gebarsten is.⤝ Dinsdagochtend hoort Zwolle of Boekweg akkoord gaat. Vrijdag speelt Zwolle uit bij RKC Waalwijk.

  Infostrada Sports

 15. Ik volg het voetbal voor geen meter en ken Everse evenmin.
  Maar met m’n boerenverstand zou ik denken dat een club wel echt een goede reden moet hebben wanneer ze (juist) een succesvolle trainer ontslaat…

 16. Als ik de berichtgeving tot nu toe bekijk (incl. filmpje Jan) kan ik voorlopig maar 1 ding doen:
  IK SPRING VOOR JAN. :'(

  NOAR VEUR’N Potverd****!!!! >:(

 17. een ieder praat over een succes volle trainer, nu ik vind een ploeg als zwolle op de 5e plaats nog niet zo best. vorigjaar het excuses we voetballen in een bouwput met wel erg jonge spelers, maar nu staan we in een mooi stadion met spelers welke iets ouder zijn nog lager dan vorig jaar. en een ieder die alle wedstrijden van onze plaatselijke trots heeft gezien moet bekennen dat we niet werden getracteerd op mooie potjes voetbal. dus zo succesvol kan ik de trainer niet noemen.

 18. Gaston Sporre er maar weer bij roepen!!!Jan Everse moet voor de club behouden blijven.
  Per 1 july komt er toch een nieuw bestuur.Jan met 2 jaar TD,Clausie Boekweg dan de trainer en Albert van de haar dan assistent trainer.
  Dat is beleid!!
  Van de belt en Van Vliet moeten juist nu vertrekken.
  Om dit kleinigheidje ga je toch geen trainer ontslaan.We weten allemaal dat Van de Belt en Van Vliet niet de capasiteiten hebben.
  Wegwezen dus.Hopen op een nieuw en vooral goed bestuur met voetbalverstand.
  Het is toch van de gekke dat een Van de Belt zoveel voor Everse verborgen houdt en stiekem zijn eigen ganng gaat.Dat kan niet en moeten we ook niet pikken.
  Ben ook benieuwd wat de sponsoren hier van vinden.Ik hoop dat ze vanavond al pal achter Jan gaan staan.

  Forza Zwolle. Een maal zwolle supporter altiid zwolle supporter.

 19. aankomen
  Als ik alle reacties en 1e hand getuigenissen lees, dan geef ik Zwolle gelijk om hier tegen op te treden.
  Dan mijn mening: Misschien was de trainer het wel zat met de FC of heeft hij een korte termijn aanbieding gekregen? Wie zal het zeggen 🙁

 20. Het is de grootse onzin als iemand zegt dan Jan Everse iemand geslagen heeft! Als dat echt zo was dan had Van Vliet dat wel gebruikt in zijn argumentatie voor het op non-actief stellen van Everse. Zo zegt Van Vliet dat er alleen intimiderende woorden zijn gebruikt.
  Het bestuur heeft inderdaad gezocht naar een stok om mee te slaan. Een capabel bestuur had deze woordenwisseling gewoon normaal gesust, alleen het bestuur wil gewoon af van Everse. Niemand zit te wachten op het ontslag, want Jan Everse is uitstekende trainer, die het imago van FC Zwolle flink aan het versterken is. Ook dit seizoen gaat het naar behoren. Op dit moment staat FC Zwolle op een 5e plaats wat tevens de doelstelling is. Daarnaast zijn de play-offs al een feit. Met de verdwijning van een volledige as (Moisander, Holla en Toze) is Jan Everse zeker succesvol!

 21. Voetbalzone
  Ik wil maar een ding en dat is terug op het veld⤝, klonk de coach op RTV Oost. ⤽Ik vind dit een belachelijke beslissing. Het gaat om helemaal niets. Misschien hebben ze te lang tegen mijn gezicht aan zitten kijken of houden ze niet van een mondige trainer en hebben ze al een ander op het oog. Ik had nog twee jaar te gaan en die had ik graag af willen maken.”

  Zwolle-voorzitter Ronald van Vliet heeft ondertussen persoonlijke bewaking ingesteld bij zijn huis. De preses voelt zich al langer onveilig en is bang voor acties van ontevreden supporters na het besluit van het bestuur om Everse op non-actief te zetten. De auto van Van Vliet werd al eens bekrast door woedende fans: dat gebeurde vorig jaar maart toen Van Vliet aan Everse niet de bevoegdheden wilde geven die hij eiste.

 22. Op .org zijn de reacties gesloten. Iemand nieuws over de bijeenkomst in het home? Hij heeft opgeroepen tot kalmte, maar verder?

 23. Ik ben het niet vaak met Johan Derksen eens, maar vanavond spreekt hij alleen maar waarheden! Het bestuur moet weg, is niet capabel, Sporre moet terug, etc.
  ZWOLLE STAAT ACHTER EVERSE

 24. Zwolle – Een steenrijke, Engelse investeerdersmaatschappij wilde Fc Zwolle overnemen en van de club een grootmacht maken.

  Vervolgens zouden de maandag op non-actief gestelde trainer Jan Everse en zijn vriend en spelersmakelaar Henk van Ginkel daar een belangrijke rol in spelen.

  Voorwaarde voor de Engelsen was wel dat de huidige directie en het bestuur opstapten. Volgens Everse wilde het huidige bestuur en de directie daar niets van weten. Door hem te ontslaan, wisten ze dat Van Ginkel zijn hulp aan Fc Zwolle direct zou staken en een overname eveneens van de baan was. ,,en dus konden de bestuursleden blijven zitten,’’ zegt Everse.

  investeerdermaatschappij staat onder leiding van de voormalige Engelse profvoetballer Ray Ranson. Deze Ranson is al voorzitter en eigenaar van Coventry City en wil ook een Portugese club kopen. Bovendien deed hij niet lang geleden een bod van 90 miljoen pond op zijn voormalige club Manchester City.

  Ranson wilde ook in Nederland een club hebben en via Van Ginkel viel zijn oog op Fc Zwolle. Door direct miljoenen te investeren, moest Zwolle binnen één jaar promoveren naar de eredivisie. In de volgende jaren moest Zwolle een stabiele eredivisionist worden.

  Volgens Everse was het plan van de overname nagenoeg uitgewerkt. Ook de Knvb was inmiddels op de hoogte. Het ontslag van de coach doet alles echter anders lopen. De overname lijkt namelijk volledig van de baan.

  Overigens is er in Zwolle het vermoeden dat het ontslag van Everse al voor het incident van vrijdagavond bekokstooft was. Er zijn namelijk sponsoren die al voor het duel tegen Veendam zijn gevraagd of ze wilden meebetalen aan de afkoopsom van Everse. Het incident met het bittergarnituur moest toen plaatsvinden.

 25. webmaster, hou aub de reacties in de gaten. Hier worden reacties gepost om tegenreacties uit te lokken waaruit het bestuur hun voordeel kan halen in hun zaak jegens Jan.

 26. Een bestuur wat zich regelmatig negatief uitlaat richting de supp.
  Wat totaal geen binding heeft met de voetbal club.
  En wat iedereen ontslaat die een weerwoord heeft.
  Dat brengt maar 1 ding…
  Een club ten gronde.

 27. Saillant detail is dat de zoon van een ander bestuurslid al voor het incident wist te melden dat Jan Everse het seizoen niet zou afmaken. Hiervan zijn ook getuigen.

  Dit versterkt de indruk dat er sprake is van een vooropgezet plan.

  Er vonden de afgelopen maanden in het diepste geheim gesprekken plaats met investeerders om de club naar een hoger niveau te tillen. Dit is in lijn met de aanbevelingen die door Deloitte in 2002 aan de gemeenteraad zijn gedaan om van FC Zwolle een B.V. te maken.

  Kennelijk vrezen de huidige directie en bestuur om de greep op de club te verliezen en is er een incident in scene gezet. Voorwaarde van de investeerders was namelijk een nieuw bestuur en directie.

  Zonder investeerders heeft FC Zwolle geen noemenswaardig toekomstperspectief aangezien het huidige bestuur en directie niet in staat zijn om de economische kracht van de stad en regio te vertalen in de clubbegroting. Vriendjespolitiek en doofpotcultuur zijn schering en inslag.

  Het is slechts een kwestie van tijd voordat er weer een beroep op gemeenschapsmiddelen moet worden gedaan omdat de stadiondeal door het bestuur van FC Zwolle zodanig slecht is uitonderhandeld dat het nieuwe stadion een financiële molensteen is.

  Er wordt een heel vies spelletje gespeeld door bestuur en directie dat amper nog draagvlak geniet onder supporters en sponsoren.

 28. Het is al van vroeger als toen het nog PEC Zwolle was een zootje daar en nu het Fc Zwolle is er nog steeds niks veranderd bij de club .Tussentijd hebben ze leuke siezoenen gevoetbald maar een echte eredivisie club zal het volgens mij nooit worden.Je kunt dan wel bestuurders en trainers de schuld geven,maar dat is volgens mij niet altijd alleen de oorzaak .De club heeft hier in Zwolle met diverse grote bedrijven nog nooit een grote kapitale sponsor gehad die er veel geld in stopt zodat er ook betere spelers op de mat komen te staan .dus als de grote bedrijven zoals Scania en DSM enz. zich eens als bedrijven uit Zwolle er kapitaal insteken dan kan het misschien wat worden .

 29. wijze woorden pieter, als je eens je doppen open doet zie je dat daar juist aan gewerkt word en tegen word gehouden door het bestuur.


 30. als het waar is van dat plan en het bestuur houdt dat tegen is dit het einde van Zwolle.
  dit geeft eens te meer aan dat ze FC Zwolle maar als hobby zien of therapie ofzo. ze hebben geen enkel gevoel voor de club.
  FC Zwolle is en blijft van de supporters!! en niet van een clubje uit de hoogte gevallen malloten.

 31. Ja en nu heeft die bakken met geld voor zwolle of niet ,Everse ik vind je een slechte trainer voor de juppiler leage je ken wel de ff jes gaan trainen gozer daar hoor je thuis en van de echte voetbal liefhebbers moet je afblijven..

 32. John ik heb mijn doppen wel los maar er wordt daar al jaren door bestuursleden gewerkt aan het cluppie maar allemaal om zichzelf te verrijken dat was vroeger al zo met van de WAL ,ten Doeschate en van de Gronde zaken lui die er in het bestuur zaten .Maar heden ten dage is er men nog geen steek verder .

 33. @Pieter

  Het goede nemen we mee uit het verleden en het slechte veranderen we dan toch? Het verleden is op dit moment ook niet relevant want we leven in het hier en nu. Alhoewel gezien de huidige gang van zaken hebben we straks alleen nog maar het verleden aangezien we toch geen toekomst hebben met dergelijke roergangers. Ik wil in ieder geval mezelf niet kunnen verwijten dat ik het heb toegelaten zonder wat te doen!

 34. Erevoorzitter Gaston Sporre van FC Zwolle wil dat er een commissie van wijze heren naar de huidige situatie bij FC Zwolle kijkt.

  Dit om te voorkomen dat een rechter of arbitragecommissie uitspraak gaat doen die flinke financiële consequenties kan hebben voor FC Zwolle. Sporre betwijfelt of de reden voor het op non-actief zetten van trainer Everse voldoende zwaarwegend is voor de afkoopsom die is afgesproken in het contract. Everse werd op non-actief gezet, omdat hij zich zou hebben misdragen tegen een medewerker van FC Zwolle. Everse zelf ontkent dit en heeft een advocaat in de arm genomen.

  RTV Oost

 35. Het op non-actief stellen van Jan Everse bij FC Zwolle heeft volgens de oefenmeester alles te maken met plannen voor FC Zwolle die door Henk van Ginkel voorbereid zijn. Achter de schermen heeft de Zwolse zaakwaarnemer volgens hem investeerders weten te strikken, die miljoenen in FC Zwolle wilden steken.

  ⤽We wilden een goede middenmotor in de Eredivisie maken van FC Zwolle⤝, aldus Everse tegenover ELF Voetbal. Dankzij de contacten van Van Ginkel kon dat. ⤽Hij wist Ray Ranson (eigenaar Coventry City, red.) over te halen in FC Zwolle te investeren. Ook twee Nederlandse investeerders stonden klaar.⤝

  Voorwaarde voor de investeerders om in de Overijsselse club te participeren was een technisch volmacht voor Everse binnen FC Zwolle en een schoonmaak op bestuurlijk vlak. ⤽Dat was waarschijnlijk een brug te ver, waardoor ze een stok hebben gezocht om mij mee te slaan⤝.

  Voorzitter Ronald van Vliet ontkent volledig van de plannen van Van Ginkel en Everse op de hoogte te zijn. ⤽Drie maanden geleden heeft ons bestuurslid technische zaken met ze gesproken. Toen was het nog heel prematuur en mochten we er niets over zeggen. Daar hebben we ons aan gehouden. Ook hebben we gezegd laat maar komen als ze willen praten.⤝

  Van de eis dat de volledige Raad van Toezicht en het bestuur moesten wijken, was bij de clubleiding niets bekend. ⤽Daar hebben we nooit iets over gehoord. Laat staan dat we exact wisten wat de investeerders wilden of wie ze waren. Totdat iemand zich daadwerkelijk bij ons meldt, is het voor ons een broodje aap verhaal. Ik heb het gevoel dat er een complot tegen ons gesmeed wordt. De ware reden van het op non-actief stellen van Everse hebben we al gezegd.⤝

  voetbal24.nl

 36. FC Zwolle ontsloeg deze week Jan Everse als hoofdtrainer. De aanvoerder van de Zwollenaren, Albert van der Haar, zegt dat hij een van zijn heftigste weken in zijn voetballoopbaan heeft meegemaakt.

  “Zo heftig als deze week heb ik het niet vaak meegemaakt. Je wilt met voetbal bezig zijn, maar het is moeilijk om de gebeurtenissen naast je neer te leggen. Je wordt er telkens op aangesproken en ook onderling wordt er natuurlijk veel over gesproken”, zo zegt de verdediger.

  Van der Haar vervolgt: “Doordat zijn ontslag niets met voetbal te maken heeft, staan de spelers machteloos. We hebben met de spelersraad bij elkaar gezeten en ons afgevraagd wat we er aan konden doen. Maar de conclusie is dat wij weinig kunnen doen. We kunnen wel eisen dat Everse terugkomt, maar ook wij zijn slecht werknemers, net als de trainer. Het bestuur moet de besluiten nemen.”

  “We hebben de laatste dagen niet aan de wedstrijd kunnen denken. Pas vandaag hebben we naar RKC toegewerkt. Als groep kregen wij maandag te horen dat Everse op non-actief was gesteld om de reden die ook naar buiten is gebracht. Iedereen reageerde verbaasd, want de relatie tussen de trainer en de spelers was hartstikke goed. De club is de laatste twee jaar flink verbeterd en dat is voor een groot deel te danken aan Everse.”

  Ook werd er in de kleedkamer gesproken over de kwestie rondom Everse. “Ik heb gezegd dat we het seizoen nu niet als een nachtkaars uit moeten laten gaan. We hebben ons geplaatst voor de play-offs, maar willen zo hoog mogelijk eindigen voor een gunstige positie in die play-offs. Ik hoop dat iedereen gretig aan de aftrap verschijnt, maar ik ben benieuwd hoe we deze rumoerige week zijn doorgekomen. De laatste training van vandaag zag er in ieder geval goed uit”, aldus van der Haar.

  Soccesnews

Reacties zijn gesloten.