Het weer: Afnemende kans op een buitje

Foto van auteur

Holtenbroek
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag trekken vanuit het noordwesten buitjes over het land. Een enkele zou richting Zwolle kunnen gaan. Maandag bestond die kans ook maar de meeste buien lieten Zwolle ongemoeid, terwijl op geringe afstand ettelijke actieve exemplaren werden waargenomen.

Dinsdag begint met een temperatuur van circa 10 graden, ‘s middags is het 17 graden. Wolkenveldjes en losse stapelwolken schuiven gezamenlijk over de stad. De zon komt tussen de wolken door. Rond het middaguur is de kans op een buitje het grootst, in de loop van de middag dooft het buiengebeuren landelijk uit. De noordwestenwind is zwak tot matig, minder wind dan op maandag. ’s Avonds klaart het flink op. Onder een heldere sterrenhemel koelt het sterk af.

In de nacht naar woensdag zakt het kwik in de stad naar 5 graden. Het is alweer enige tijd geleden dat we zo’n lage nachttemperatuur hadden.

Woensdag verplaatst een Brits hogedrukgebied zich over onze omgeving naar Duitsland. Hierdoor valt de wind grotendeels weg. Nevel of -mist zit er woensdagochtend wel in. De aanvoer van lucht is vanuit het zuiden, wat temperatuurwinst oplevert. Onder veel zon gaat het kwik ‘s middags naar ongeveer 19 graden. Het is de hele dag droog. En het blijft droog tot en met vrijdag. De temperatuur klimt dan iets boven 20 graden uit.