Het weer: Zonnig en droog, ’s ochtends koud

Foto van auteur

Praubstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag geeft de zomer een toegift. Het is droog, de zon schijnt onafgebroken en de bewolking boven Zwolle is schaars. Hoogstens vliegtuigstrepen en onschuldige sluierwolken.

Het kwik klimt na een koude ochtend met een minimumtemperatuur van circa 4 graden naar 20 graden in de middag. Zit je in de zon, dan voelt het warmer aan, ook doordat de zuidenwind slechts zwak is. Bij zulk rustig en zonnig weer moet er wel een hogedrukgebied in het spel zijn. Dat klopt, het ligt met het zwaartepunt boven de Alpen en het verwijdert zich langzaam van ons. Een storing kan vanuit het westen naderbij komen, maar donderdag is daar behalve door de sluierwolken nog niks van te merken.

Vrijdag worden de wolkensluiers vanuit het westen dikker. De zonnestraling wordt steeds meer gedempt. Later schuiven ook op de lagere niveaus wolkenvelden binnen en misschien wordt er in de middag of avond zelfs een klein buitje uitgeperst. Een middagtemperatuur van ongeveer 18 graden.

Zaterdag lijkt de storing voor enkele buien te kunnen zorgen. Aanvankelijk leek hij daarvoor te zwak. Onder veel bewolking, waar de zon waarschijnlijk niet doorheen komt, wordt het ongeveer 18 graden. De zuidenwind is zwak. Zondag belooft een droge dag te worden, wel met veel wolken. Er is kans op mist in de ochtend.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)