Het weer: Wisselend bewolkt en mogelijk een bui

Foto van auteur

Ambonstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend moet rekening worden gehouden met mist in Zwolle en omgeving. Het zicht knapt ‘s morgens op en wisselende bewolking verschijnt boven de stad. De zon is geregeld te zien tussen de wolken.

Serieuze buienactiviteit wordt woensdag voor de kustgebieden berekend, met name in Zeeland. Zwolle houdt het veruit de meeste tijd droog, maar vooral in de middag en begin van de avond kunnen ook hier een of meer buien opduiken. De zuidwesten– tot westenwind is zwak. Dat komt omdat het centrum van het lagedrukgebied dat de buien meevoert dichtbij ligt. Na een koud begin van de dag met een minimumtemperatuur van ongeveer 6 graden, stijgt het kwik in de middag naar 14 graden. Dat is voelbaar milder dan de zeer povere 11,5 graden Celsius die dinsdagmiddag werd gemeten in Zwolle.

In de nacht naar donderdag is er weinig wind. De lucht is vochtig, er kan ’s nachts gemakkelijk mist ontstaan. Het lagedrukgebied zakt af naar het westen van Frankrijk. Met een beetje mazzel beleeft Zwolle een geheel droge donderdag. Bij een afwisseling van zon en wolken loopt het kwik op naar 15 graden. Ook vrijdag is de buienkans niet groot en het kwik stijgt naar 16 graden.

In het weekend wordt vanaf de Atlantische Oceaan een groot frontensysteem met wind en veel regen boven onze omgeving verwacht. Zaterdagochtend en in de nacht naar zondag zouden kleddernatte regenzones over Zwolle kunnen trekken. De precieze koers en timing worden de komende dagen duidelijker.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)