Voorbeschouwing DHSC – Berkum

Foto van auteur

Foto: Henry Dijkman

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij DHSC in Utrecht, een tegenstander die voor de Zwollenaren nieuw is maar die tot nu toe sterk voor de dag komt in de 4e Divisie B.

“We zijn gewaarschuwd, ze hebben goede resultaten neergezet,” zegt Berkum-aanvaller Ivar Nijboer. “Aanvallend zijn ze sterk, daar zijn ze dodelijk in. Maar wij hebben de weg omhoog weer ingezet, en dat mocht ook wel. Drie keer achter elkaar gewonnen, dat geeft een goed gevoel en die ‘winning streak’ moeten we volhouden.”

DHSC, waar ex-international Wesley Sneijder achter de schermen een belangrijke rol speelt, eindigde vorig seizoen als elfde in de Hoofdklasse A. Daarna werd het team, dat de fysieke confrontatie niet schuwt, overgeheveld naar de 4e Divisie B waar ze het prima doen. De equipe van trainer Rick Testa la Muta heeft laten weten te mikken op promotie en staat nu derde, met twee punten achterstand op koploper Swift.

Dat biedt dus direct al uitzicht op een eerste prijs in de vorm van een periodetitel. DHSC zorgt wél voor soms opmerkelijke uitslagen. Zo ging de ploeg in eigen huis met 4-7 onderuit tegen Flevo Boys, de enige nederlaag tot nu toe in dit seizoen, maar werd er enkele weken later met 6-5 gewonnen van Huizen. Dat zorgt ervoor dat DHSC in deze klasse met 25 goals nu de productiefste aanvalslinie heeft, maar met zeventien tegentreffers ook een van de meest gepasseerde achterhoedes…

De laatste twee competitiewedstrijden eindigden voor DHSC in remise. Thuis werd het 2-2 tegen CSV Apeldoorn en bij koploper Swift werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Vorige week versloeg DHSC voor de beker plaatsgenoot Kampong, dat uitkomt in de zondagse 4e Divisie B, met 2-0. Kampong was vóór rust zeker gelijkwaardig, maar DHSC nam het heft daarna in handen en plaatste zich uiteindelijk voor de volgende ronde door doelpunten van de invallers Ismail Ouaddouh en Tevfik Ceyar.

Berkum heeft zich, na een zwakke start van het seizoen, de laatste weken behoorlijk opgericht. In de laatste twee competitieduels won de ploeg van trainer Arno Hoekstra met 1-2 bij Olde Veste en met 1-0 van Flevo Boys, waarmee de Zwollenaren eindelijk de weg omhoog vonden en de frustrerende laatste plaats op de ranglijst verlieten.

Afgelopen zaterdag won Berkum thuis in het toernooi om de Districtsbeker Oost met 3-1 van eersteklasser Nunspeet, al kostte dat de nodige moeite. In de eerste helft waren er kansen aan beide zijden, waarbij de Zwollenaren op lat én paal mikten. Berkum nam direct na rust de leiding via Ivar Nijboer, maar verzuimde daarna verder uit te lopen en leek van een koude kermis thuis te komen toen Nunspeet zo’n tien minuten voor tijd de gelijkmaker scoorde. Daarna trokken de Zwollenaren het duel echter alsnog naar zich toe door goals van Giorney Rojer en Hermen Dam.

Berkum wil de goede lijn van de laatste weken natuurlijk doortrekken en zo aansluiting krijgen bij de middenmoot van de 4e Divisie B. DHSC heeft zijn zinnen echter gezet op de eerste periodetitel en zal dus een uiterst lastige tegenstander zijn.

De wedstrijd DHSC – Berkum op het ‘Sportpark Wesley Sneijder’, aan de Thorbeckelaan 16 in Utrecht, wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Fijke Hoogendijk uit Enschede en zij zal daar om 14.00 uur laten aftrappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)